Medicii actori din Arad pot fi văzuţi din nou pe ecrane. Februarie aduce premiera filmului Iubire și lumină, dar şi o lansare de carte

Cinematograful Arta din Arad găzduieşte în 12 februarie, de la ora 20.00 o dublă lansare. Este vorba de premiera naţională a filmului Iubire și lumină şi a volumului de nuvele şi schiţe cu acelaşi titlu.
 

Pictorul şi dr. Dan Merisca şi dr. Dan Stoica, sunt protagoniștii filmului de lung-metraj, în care scenariul și regia sunt semnate de Cătălin Dupu, artist ce a crescut lângă Dem Rădulescu. El este şi autorul volumului de nuvele şi schiţe.
 

Iubire și lumină spune povestea adevărată a lui Leon, un soldat român care se întoarce acasă de pe front, în 1943. Filmările au avut loc la Arad iar realizatorii producţiei vor să vorbească românilor de pretutindeni de valorile care ne definesc. Satul natal, iubirea, drama războiului, copilăria, familia, credința și speranța de mai bine se regăsesc în istoria reala a filmului.     
 

Dan Merisca interpretează rolul soldatului român și ne-a declarat: „Istoria lui Leon are pentru mine o valoare imensă, de aceea am dorit să se realizeze filmul. Ideea centrală este reconcilierea pe mai multe planuri.”
     

Dan Stoica spune: „Am acceptat bucuros să joc rolul ofițerului rus, duşmanul lui Merişca, pentru că am văzut impactul filmului făcut anul trecut, Frânturi de speranţă, în care am interpretat rolul comisarului Voinescu”.


     

Cătălin Dupu apare pe ecran în rolul preotului, ironic şi revoltat, iar acesta ne-a spus: Am dorit să realizăm o poveste din care oamenii să pleca acasă cu un adevăr, nu cu efecte de pe calculator. Să realizăm o istorie care să motiveze pozitiv spectatorii de orice vârstă”. 
     

Din distribuție amintim pe Diana Vlad, o artistă cu mult potenţial, Ovi Nagyi, Mirela Todică, Alexandra Herţeg și Raluca Hang. Nu-i putem uita pe sportivul Gabi Moț și Florin Oprean. Imaginea producţiei a fost rolul lui  Romeo Barna, care a colaborat foarte bine cu Dupu. Iubire și lumină o poveste a romanilor care au visat și speră sa fie împliniți, indiferent de vremurile de care au parte. 

Adauga comentariu