Medalie de argint pentru echipa Colegiului Național "Elena Ghiba Birta" la concursul national de electronică

Timp de câteva zile în Timisoara, sub egida  Facultătii de Electrotehnică si Electroenergetică din cadrul Universitătii Politehnice Timișoara, s-a desfasurat cea de-a VIII-a ediții a concursului national "Intelligent Electricity Generation-ieg 2018". 

Elevii Colegiului Național ”Elena Ghiba Birta” participă constant la acest concurs reusind performante la nivel de idei si de grup si dobândind totodata competențe stiințifice, de comunicare si muncă în echipă.

Cele 25 de echipe participante au abordat teme de actualitate, fiind evidentiate cele mai intalnite probleme în domeniul energiei și electrotehnicii.
8 echipe ale Colegiului National Elena Ghiba Birta, aflate sub coordonarea profesorilor Cioarsă Carligeanu Constantin și  Vancu Rodica au participat la Intelligent Electricity Generation-ieg 2018". 

Echipa formată din elevii Megyes Mark, Toth Adrian și Ludmaj  Zsolt s-a clasat pe locul II, cu lucrarea Sistem de Orientare pentru Satelit.

“Pentru performanta obtinuta, liceenii nostri de clasa a X-a au fost admisi cu nota 10 la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică din cadrul Universitătii Politehnice Timișoara, nefiind necesara sustinerea vreunui alt examen.

Aceeași echipă, cu lucrarea Motor Racheta a obtinut premiul II la “Concursul Național de Inovație Tehnică și IT-Da vinci 2017” desfasurat in București si organizat de Alexandru Mironov și Dumitru Prunariu (singurul cosmonaut român).

 

Adauga comentariu