Măsurici de speriat viruselul

Acum un an ziceam că cea mai bună soluție pentru a scăpa de coronavirus e să filtrăm România prin pâine. Văd că nimeni nu s-a obosit să încerce asta și de aia suntem unde suntem. Dacă nici măcar sfânta tradiție strămoșească de a ne filtra necazul prin pâine nu o mai respectăm, chiar ne merităm soarta.

În schimb, România este prima țară din lume care luptă împotriva coronavirusului cu măsurici. O măsură poate lua orice țară dezvoltată, dar măsurica e rezervată adevăraților lideri vizionari. Se știe că, dacă diminutivezi virusul, acesta devine aproape inofensiv. Deci, împotriva unui virusel nu poți lupta decât cu măsurici.

Astfel, autoritățile au anunțat o nouă măsurică pentru a combate acest virusel răuț. Se pare că vom intra în case cu o oră mai devreme, adică la 22:00 în loc de 23:00. Oricum, coviduț era speriat și de ora 23:00, dar cu ora 22:00 i-am băgat mortul în casă. Și strategia de ore a statului e devastatoare. Plănuțurile pentru perioada următoare sunt să intrăm în căsuțe la 21:30, apoi la 21:00, apoi la 20:30 și tot așa. Acest război psihologic poartă numele de „jumătățica de orică” și are rolul de a-l face cu nervii pe virusel. Într-un final, va ceda.

O altă măsurică e să închidem localurile la interior, dar doar pe ale fraierilor. Se știe că viruselul nu suportă cluburile de fițe, așa că aici se pot organiza în continuare petreceri fără restricții. De fapt, sunt doar niște chefulețe pentru șmecherași, așa că nu încurcă pe nimeni. Viruselul a încercat odată să intre la un chefuleț din ăsta ilegal și a fost bătut cu bestialitate de bodyguarduți.

Apoi, deschidem localurile la interior, dar doar la 30% din capacitate. Se știe că viruselul e foarte cuminte și ascultător. Dacă îi zici să se pună doar pe 70% dintr-o încăpere și să ignore 30%, apoi așa face! Că altfel ia bătăiță la fundic! Din nou, cei 30% sunt arbitrari, pentru că adevărații bagabonței fac pișulică pe legi și umplu localurile până la refuz. Măscuțe? Ce e aia măscuță, când tu ești bombardieraș? Distanțare socială? Ești nebun la căpuț?

Apropo de măscuțe, autoritățile respectă atât de tare măsurica asta, încât, dacă doi tineri le atrag atenția unor polițiști că nu poartă măscuță, aceștia se supi, îi torturează și chiar fac pișulică pe unul dintre ei. Doar se știe că polițiștii, șmecherașii, politicienii și prostuții nu trebuie să poarte măscuță, pentru că viruselul nu se leagă de ei. Are și el niște standarde.

Și așa, din măsurică în măsurică, vom învinge și coviduțul ăsta. Iar țărișoara noastră va rămâne în istorie ca singura care n-a fost în stare să ia niște măsuri coerente, dar a învins viruselul prin măsurici. Sau o să ne trezim dracului că ditamai virusoiul ne-a tras-o prin toate găurile de la masca jerpelită pe care am tras-o peste România.

Adauga comentariu