Mașini „praf” pe drumuri! Inspectorii RAR au găsit probleme serioase la autoturismele arădenilor

 Registrul Auto Român a dat publicității un raport referitor la starea autoturismelor. Acesta vizează mașinile controlate în primele șase luni ale acestui an. În urma datelor furniyate de RAR, un sfert dintre mașinile arădenilor sunt neconforme, prezentând diferite probleme. În judeţul Arad au fost controlate 324 de vehicule.

Dintre acestea, 24 la sută au fost neconforme, adică au avut probleme la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție. Mai grav decât atât, patru dintre vehiculele care au fost controlate prezentau pericol iminent de accident.

“În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 84 de amenzi contravenționale, au fost retrase 85 de certificate de înmatriculare și au fost reținute două permise de conducere”, spun reprezentanții RAR. Trebuie menționat că inspectorii RAR au luat la „țintă” mașinile care erau susceptibile de a prezenta defecțoiuni, astfel că raportul dat publicității nu este unul care să reflecte o situație generală.

Adauga comentariu