Marcel Ciolacu: "Facturile pe ianuarie vor fi compensate"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că vechea lege adoptată în Parlament acoperă compensarea și pentru luna ianuarie, nu doar din februarie, așa cum este prevăzut în OUG-ul adoptat de Guvern.

"Nu a fost o ședință a coaliției, a fost o întâlnire a liderilor politici cu prim-ministrul ca să discutăm anumite lucruri. Noi avem o lege trecută prin Parlament de anul trecut, care nu s-a aplicat corect. Acum s-a dat o OUG care obligă să se emită alte facturi. Luna ianuarie este acoperită de fosta lege. S-a venit cu cu o părere juridică că este retroactiv și nu se poate aplica.

Acum nu suntem într-un vid legislativ, mai ales că s-a dat OUG pentru a se corecta facturile (...) Vreau să vă spun că pe aceea lege se încadrează aproape 70% dintre români.

Marea provocare este ce vom face de la 1 aprilie. Am văzut ce a făcut Franța, care a cerut creșterea peste cele 6 luni acoperitoare și merg până la aproape un an cu reglementarea pieței”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a făcut joi declaraii şi despre schimbul de atacuri între PNL şi PSD, în interiorul coaliţiei, că trebuie să depăşim zona de declaraţii politice şi de fandoseli. ”În acest moment, România, în afară de pandemie, se confruntă şi cu o criză energetică majoră”, a spus liderul PSD, precizând că încercările de a dusce discuţiile în altă zonă îl lasă rece.

”Haideţi să depăşim zona de declaraţii politice şi de fandoseli, românii aşteaptă de la noi lucruri concrete şi serioase. În acest moment, România, în afară de pandemie, se confruntă şi cu o criză energetică majoră, care va afecta întreaga economie, dacă Guvernul României nu este unul eficient”, a spus preşedintele PSD.

Ciolacu a precizat: ”Declaraţii politice şi de încercări de a duce discuţiile în altă zonă, mă lasă rece şi nici nu mă interesează”,el precizând că Guvernul a început să livreze şi nu numai pompieristic, pe zone, cum era şi la pandemie, când se intervenea când apăreau focarele.

PSD a transmis, miercuri, într-un comunicat oficial, că ”afirmaţiile tuturor corifeilor de dreapta din guvernările 2020-2021, potrivit cărora liberalizarea va scădea preţurile de vânzare sau că liberalizarea va scădea facturile românilor s-au dovedit simple lozinci, bune doar de postat pe Facebook”, şi că, ”în viaţa reală, vedem că liberalizarea la gaze începută în iulie 2020 a adus românilor preţuri aproape duble”.

”Tot ceea ce au reuşit artizanii liberalizării total nepregătite a fost să ducă România în cea mai mare criză energetică de după 1989! Ei poartă răspunderea uriaşă a exploziei facturilor în plină iarnă. Ei sunt cei vinovaţi de producerea unor situaţii aberante, deoarece au oferit unor companii posibilitatea de specula în voie, la preţuri care converg întotdeauna spre valoarea maximă a pieţei. Adică exact invers decât au promis românilor! PSD le cere acestor lideri politici să-şi recunoască greşelile şi să susţină, măcar în ceasul al 12-lea, revenirea la un sistem reglementat. Este unica măsură ce garantează românilor şi companiilor locale şansa de a trăi fără povara unor facturi energetice prohibitive!”, mai spunea PSD în comunicat.

În replică, preşedintele PNL Florin Cîţu a spus că ”e ciudat să fii într-o coaliţie şi cineva să te acuze de aşa ceva”.

Adauga comentariu