Mai ştiţi textul: „Să nu dăm toată puterea în mâinile unui singur partid... că face rău democraţiei”? După cinci ani, nu-i mai dă nimeni share

Atât sunt unii de duplicitari şi de interesaţi să insiste pe nişte clişee absurde de îţi vine să îţi iei câmpii. Mă uimeau, în urmă cu cinci ani, tot în vremea campaniei electorale pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, mai mulţi susţinători ai Dreptei. La acea vreme, România avea premier social-democrat, iar în finala prezidenţială au intrat Ponta şi Iohannis. Textul „ să nu dăm puterea în mâinile unui singur partid” şi-a făcut repede apariţia pe reţelele sociale, în discuţiile şi ieşirile publice ale reprezentanţilor şi fanilor lui Iohannis. Susţineau, prin  acest text de campanie, că democraţia ar avea de suferit şi că cineva trebuie să stea cu ochii pe partidul de guvernământ. „Să nu facă prostii”, „Să nu derapeze”, „Să nu facă doar ce vor ei”, etc, etc.  Nu mi s-a părut un argument solid, determinant aşa cum nici azi nu mi se pare.

De fapt, azi, sau mai corect spus în această campanie a finalei prezidenţiale, nici nu a mai apărut, deşi nu e exclus ca PSD-ul să îl folosească. Mai au timp.

Ciudat e că cei care o susţineau cu frenezie în toamna lui 2014, acum tac. Tac pe aceast posibil echilibru între puterile statului. Nu-i mai interesează nici democraţia, care (vezi Doamne!) era pusă în pericol şi nici principiul pe care-l clamau. Îl strigau din toţi rărunchii! S-a ales praful de el, praf pe care acum îl mută, cu mare tact, pe alte şi alte subiecte. Nu ar susţine nici în ruptul capului ideea că ar trebui să avem un preşedinte social-democrat care să bareze puterea absolută a liberalilor.

Nu! Lor, azi, li se pare mai importantă limba română. Aşa... peste noapte, deşi nu reacţionează defel, de exemplu, la greşelile gramaticale ale doctorului în comunicare Gheorghe Falcă. Nu-i deranjează scrieri de genul: „uni”, „tranvaie”, „Scoda” şi multe, multe altele.

Nu m-ar mira ca aceşti oameni să vină peste alţi cinci ani cu aceeaşi vrăjeală, vrăjeală pe care acum au lăsat-o la dospit. Asta doar dacă PSD va câştiga parlamentarele din 2024 iar în finala prezidenţială se vor duela un PSD-ist şi un PNL-ist.   

Adauga comentariu