Mai multe comune şi oraşe din judeţul Arad nu au primit vreun ban din bugetul împărţit de CJA. Motivul: sunt conduse de primari PSD!

Consiliul Judeţean Arad continuă să împartă banii publici în funcţie de orientarea politică a primarilor din judeţ. Zilele trecute, avea să fie votat bugetul judeţului pentru anul 2019. Mai multe administraţii locale din judeţul nostru au „primit” 0 lei din buget.

Sunt două oraşe şi nouă comune aflate în această situaţie, toate conduse de primari ai Partidului Social Democrat.

Nu este pentru prima dată când conducerea liberală a Consiliului Judeţean Arad nu ţine cont de priorităţi şi proiecte, ci doar de culoarea politică a celor care conduc respectivele comunităţi. Şi anul trecut, atunci când s-au împărţit banii judeţului, Iustin Cionca a avut grijă cu precădere doar de primarii PNL şi UDMR.

Primăriile au făcut solicitări către Consiliuul Judeţean Arad în dorinţa de a fi sprijinite pentru co-finanţarea unor proiecte, însă unele dintre aceste primării au fost lăsate pe dinafară.

Concret, oraşele Chişineu-Criş şi Pâncota nu au primit bani din bugetul judeţului. Ambele sunt conduse de primari social-democraţi. De asemenea, comunele: Şiştarovăţ, Păuliş, Vărădia de Mureş, Bocsig, Şicula, Bârzava, Dezna, Livada şi Moneasa sunt în aceeaşi situaţie. Nu au primit vreaun leu şi bineînţeles sunt conduse de primari PSD.

„Este adevărat că primăriile care nu au venit la Consiliul Judeţean să îşi susţină proiectele pentru care au nevoie de co-finanţare, au primit bani mai puţini sau nu au primit bani, faţă de cele care s-au preocupat să primească fonduri pentru cofinanţarea proiectelor lor”, a fost reacţia preşedintelui CJA, Iustin Cionca.

Numai că spusele lui sunt contrazise de unele documente. Mai jos puteţi vedea doar două dintre solicitările tranmise către CJA de primarii oraşelor Chuişineu-Criş şi Pâncota. În acestea se pot vedea proiectele ce au nevoie de bani pentru co-finanţare. Cu toate că cele două primării au solicitat bani din bugetul judeţului, au fost „uitate”.

 Iustin Cionca, prim-vicepreşedinte PNL Arad, se declară revoltat de fiecare dată când este aprobat bugetul naţional. Acuză PSD că duce banii arădenilor la Teleorman. Numai că şi el face exact la fel. Împarte banii în funcţie de interesul politic al partidului pe care îl reprezintă. E ca şi cum cineva l-ar acuza că duce banii pâncotanilor sau ai celor din Chişineu-Criş la Pecica, localitatea natală a şefului CJA!  

Adauga comentariu