MAI a demarat campania de ajutorare a cetățenilor ucrainieni. Arădenii care au dorința să ajute au la dispoziție un număr de telefon

Reprezentanții MAI au transmis un comunicat de presă în care se face referire la campania de ajutorare a cetățenilor ucrainieni care sosesc în România. Cei din județul Arad au la dispoziție un număr de telefon la care să sune: 0748112024.

„Pentru ca acest ajutor să ajungă la fiecare beneficiar și mai mult, să se plieze pe nevoile lui, este nevoie din partea noastră, a tuturor, să lucrăm organizat și integrat, tocmai în ideea de a răspunde rapid și eficient solicitărilor de sprijin venite din partea cetățenilor ucrainieni.

Astfel, în vederea organizăriii eficiente și unitare a întregii misiuni umanitare, reprezentanții societății  civile care doresc să sprijine această acțiune umanitară sunt rugați ca, pentru moment, să trimită intențiile  de sprijin la adresa de e-mail : umanitar.dsu@mai.gov.ro, astfel încât acestea să fie colectate și centralizate la nivelul fiecărui județ.

Vă informăm totodată că intențiile de ajutor pot fi comunicate la numerele de telefon operaționalizate în centrele județele de coordonare și conducere a intervenției, respectiv, pentru județul Arad, 0748112024.

Ulterior, în funcție de solicitările primite, autoritățile vor contacta și direcționa, în cel mai scurt timp, persoanele care pot pune la dispoziție diferite tipuri de servici.

Facem un apel către cetățeni să utilizeze ca mijloc de comunicare numărul unic pentru apeluri de urgență - 112 doar în situații de urgență și nu pentru comunicarea intențiilor de sprijin umanitar”.

FOTO: Pagina de Facebook a Guvernului României 

Adauga comentariu