Magistraţii arădeni se alătură protestului împotriva eliminării pensiilor speciale

Magistraţii arădeni au decis să se alăture protestului organizat la nivel naţional împotriva eliminării pensiilor speciale. Şi în urmă cu câteva săptămâni, magistraţii arădeni au adoptat o atitudine similară.

„În cursul zilei de ieri, 21 ianuarie 2020, s-a desfăşurat Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Arad, ca urmare a Hotărârii din data de 16 ianuarie 2020 a Secției pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, privind convocarea Adunărilor Generale ale judecătorilor de la judecătorii, tribunale și curți de apel conform art. 50 alin. 4 și art. 51 lit. d din Legea 304/2004, la data de 21.01.2020, ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenței și afectării statutului constituțional al judecătorilor.

În urma dezbaterilor ce au avut loc, Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Arad, a hotărât că, iminenta abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu, este de natură să încalce independenţa și să afecteze statutul constituțional al judecătorilor şi a decis adoptarea unor forme de protest constând în:

-amânarea tuturor cauzelor aflate pe rolul instanţei, începând cu data de 22.01.2020, cu excepţia cauzelor urgente, potrivit legii;

-sesizarea Rețelei Europene a Consiliilor Judiciare și a Consiliului consultativ al Judecătorilor Europeni din perspectiva afectării statutului judecătorilor ca efect al potențialei abrogări a dispozițiilor legale privind pensia de serviciu;

-refuzul participării judecătorilor în activităţile birourilor electorale.

Menţionăm că, poziţia adoptată astăzi de Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Arad este similară cu cea adoptată de majoritatea tribunalelor şi curţilor de apel din ţară”, se arată într+un comunicat de presă al Tribunalului Arad.

Adauga comentariu