Lupte crâncene pentru europarlamentare. Gheorghe Falcă ar putea rămâne în afara jocului!

Liberalii ar trebui să anunţe, în următoarele zile, lista finală cu care partidul se va prezenta la alegerile europarlamentare din luna mai. 
Bătăliile sunt aprige, declaraţiile preşedintelui Ludovic Orban, cum că este o competiţie internă deschisă şi corectă, sunt imposibil de crezut. Jocurile de culise sunt intense, taberele se schimbă de la o zi la alta, iar răspunsul oficial ar trebui să vină mâine, 15 februarie.

Pe buzele politicienilor arădeni şi nu numai a lor stă întrebarea: „Falcă prinde?”.
Primarul Aradului nu a făcut un secret din dorinţa de a ajunge europarlamentar, însă se parce că astrele nu-i sunt favorabile.

Dacă în urmă cu câteva luni, apropiaţii primarului susţineau că Falcă va ocupa locul 7 sau 8 pe listă, acum lucrurile par a fi serios schimbate. Aceleaşi surse liberale vorbesc despre o cădere serioasă a primarului Aradului. Unii vorbesc de locul 12! Un loc care nu-l va trimite pe Falcă în capitala Belgiei.

„În urmă cu câteva luni, se vehicula locul 7 sau 8 pentru Falcă. La limită pentru a prinde un mandat de eurodeputat. Acum, lucrurile par schimbate, din ceea ce am aflat eu. Falcă ar putea pica până pe locul 12. Nu are nicio şansă de pe acea poziţie”, ne spun surse liberale.
Conform acestora, căderea lui Falcă are legătură atât cu sondajul comandat la nivel naţional de liberali şi în care Falcă stă foarte slab, dar şi cu imaginea proastă pe care primarul Aradului o are în rândul colegilor de partid de la Bucureşti. „La Bucureşti, la modul oficial, se vorbeşte despre importanţa sondajului, dar eu nu cred în acest lucru. Cred că Falcă nu are o imagine prea bună în rândul colegilor din ţară, cu mici excepţii. Nu prea e dorit”, mai spun sursele noastre.

Ludovic Orba a susţinut în mai multe rânduri că Gheorghe Falcă va fi pe loc eligibil, numai că e greu de precizat ce înseamnă acest lucru. Mâine-poimâine, Orban l-ar putea pune pe Falcă pe locul 12 şi mai apoi să susţină public că este un loc eligibil.

În mod normal, lista PNL ar trebui să apară în următoarele zile. Atunci vom vedea locul ce i s-a oferit lui Gheorghe Falcă.

Adauga comentariu