Ludovic Orban, la Arad: „Vrem referendum odată cu alegerile prezidențiale”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost prezent vineri la Arad. Acesta a susținut, în cadrul unei conferințe de presă, că PNL susține ideea organizării referendumului pentru modificarea Constituției României odată cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Orban a afirmat că e firesc ca votul românilor, din data de 26 mai, să fie respectat și crede că aceste date sunt cele mai potrivite pentru organizarea refendumului.

„Cerem ca referendumul de revizuire a Constituției să se desfășoare fie odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale, fie cel târziu odată cu al doilea tur al alegerilor prezidențiale pentru că e normal și firesc ca odată ce cetățenii români sunt chemați să voteze președintele României să poată să voteze pentru revizuirea Constituției, chiar în conformitate cu ceea ce au decis în data de 26 mai”, a declarat Ludovic Orban.

În data de 26 mai, românii au votat la referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis pentru ca amnistia și grațierea pentru fapte de corupție să fie interzisă și pentru interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor. Referendumul a vot validat de Curtea Constituțională a României.

Adauga comentariu