Ludovic Orban a criticat înființarea Fondului Suveran de Investiții: „Guvernul pregăteşte cea mai mare escrocherie post-revoluționară”

Președintele PNL, Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la Arad a criticat înființarea Fondului Suveran de Investiții şi a declarat că se pregăteşte cea mai mare escrocherie post-revoluționară. 

„Guvernul a adoptat, ieri, o Ordonanță de Urgență care pregătește cea mai mare escrocherie post-revoluționară, așa-zisul Fondul Suveran de Dezvoltare și de Investiții. Au încercat să adopte o lege, am atacat-o la Curtea Constituțională, a fost declarată neconstituțională. Persistă în acest demers ticălos de jefuire a celor mai importante și profitabile companii de stat în încercarea de a atinge câteva obiective. Ce înseamnă acest Fond Suveran de Investiţii? Înseamnă că toate companiile de stat profitabile vor fi puse sub controlul politic al unui om numit de Dragnea, cel mai probabil ministrul finanțelor sau dacă nu, ministrul finaţelor apropiatul lui Darius Vâlcov, care este, după opinia mea, mintea diabolică din spatele acestui Fond Suveran de Investiții. Deci, punerea tuturor companiilor sub control politic. Ce vor să facă? Vor să facă rost de bani, gajând creditele sau emisiile de titluri făcute de acest fond, cu acțiunile companiilor de stat cele mai profitabile.

Cu banii astfel obținuți vor să facă tot felul de investiții, fără niciun fel de control public asupra acestor bani, fără să respecte procedura de achiziții publice, fără să fie niște investiții generate de un interes public sau de reglementări europene cum e masterplanul pe transport. De asemenea se urmărește trecerea în proprietatea privată și preluarea ostilă a pachetelor majoritare de la câteva companii de stat. Administratorii acestui fond se vor împrumuta punând ca garanție acțiunile companiei, dacă banii astfel obținuți sunt investiți și nu aduc venituri și nu pot fi înapoiați celor care au creditat acest Fond Suveran de Investiții, creditorii se vor îndrepta asupra companiilor de stat. Prin acest mecanism, companiile de stat vor ieși din proprietatea statului și vor intra în domeniul privat. De asemenea, Fondul Suveran de Investiții nu are obligația de a respecta licitațiile publice. PNL se opune categoric acestei diabolice planificări a jefuirii companiilor de stat”, a declarat Ludovic Orban.
 

Adauga comentariu