A lucrat 20 de ani la Poşta Română apoi s-a apucat de artă. Arădeanca pictează tablouri 3 D şi are lucrări cu licheni stabilizaţi

Tablouri în ulei pe mai multe straturi de sticlă - efect 3D şi lucrări în ulei pe pânză combinată cu licheni. Sunt noutăţile ce le oferă acest domeniu. Toate sunt create de arădeanca Simona Oarcea.

În urmă cu zece ani o propunere a soţului ei de a face felicitări a făcut-o să îndrăgească arta. Apoi a simţit că vrea să facă altceva mai ales că  a văzut să începe să aibă inclinaţii artistice. Aşa a început să picteze de la tablouri simple până a ajuns la cele în trei straturi.

„Eram între două joburi. Soţul mi-a propus să mă apuc să fac felicitări pentru a le vinde. Nu ştiam nimic despre acest domneiu. Am mers să cumpăr cartoane şi marchere. Am făcut câteva mii de felicitări şi le-am vândut. Am început să studiez acest domneniu, am urmat apoi şi cursurile Şcolii Populare de Arte. Făceam zilnic naveta pentru a participa la ore. Aşa a început totul, apoi am început să pictez şi am acum în jur de 300 de tablouri”, povesteşte Simona.

Domneniul ei de activitate nu avea nimic în comun cu arta, mai ales că vreo 20 de ani a lucrat la Poşta Română.

Acum pictura şi crearea de diferite obiecte îi ocupă tot timpul.  

„De fiecare dată încerc tehnici noi. Este ulei pe mai multe straturi de sticlă şi efectul este de 3 D. Pe fiecare sticlă se pictează altă imagine şi se pun în distanţiere şi astfel se creează efectul de 3 D.  De asemenea, am şi alte lucrări cu licheni stabilizaţi. Putem să facem tablouri mai mici sau mai mari, să îmbrăcăm un perete întreg sau ce vrea clientul. Sunt pereţi vii”, mai adaugă arădeanca.

Pentru lucrări Simona foloseşte ulei, acuarelă şi spray, dar şi ipsos, pastă acrilică şi chiar proprii ei tenişi. Lucrările au putut fi admirate şi la Târgul Primăverii de la Expo Arad care a avut loc în weekend.

De asemenea, Simona va participa, miercuri 24 aprilie, de la ora 18.00 alături de colegii din Asociaţia Ioan Andrerescu la o expoziţie ce are loc la sala Clio din Municipăiul Arad. Acolo va avea expuse trei lucrări.

Cei care doresc să achiziţioneze astfel de tablouri pot suna la numărul de telefon: 0748. 566. 836. De asemenea, pot vizita pagina de Facebook Tablouri "altfel " şi nu numai.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu