Lucrările la pasajul din Micălaca încep în curând. Austriecii se apucă de treabă

Cristian Ispravnic, directorul DRDP Timişoara, a anunţat că a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor la obiectivul “Pasaj denivelat pe centura de ocolire Arad (DN7 km 540+248) peste CF Arad – București”.

Contractul a fost semnat cu firma Implenia Baugesellschaft m.b.H. Valoarea acestuia fiind de 25.665.184,89 (TVA inclus), cu o durată de execuție de 12 luni și o perioadă de garanție a lucrărilor de 24 de luni.

Proiectul va avea o lungime de 722 m,  din care lungimea pasajului va fi de 322 m, iar a rampelor de 400 m. Lățimea pasajului va fi de 13,60 de metri și va cuprinde două piste de bicicliști.

Precizăm că, anterior, acest obiectiv a fost contractat cu Asocierea SC CONFORT S.A. Timişoara și S.C. VEL SERVICE S.A. Bucureşti, contractul fiind reziliat pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale, începând cu data de 28.11.2014. La data rezilierii contractului, lucrările la obiectiv erau realizate în proporție de 21%.

„Lucrările rămase de executat până la finalizarea obiectivului constau în: devieri şi protejări ale reţelelor electrice, de apă, telecomunicaţii, iluminat pasaj; lucrări pasaj constând în continuarea unor lucrări la pilele pasajului, tablier, grinzi, benzi pentru bicicliști, rampe. Finalizarea proiectului este importantă pentru desfășurarea fluentă și în condiții de siguranță a circulației pe DN7. În acest moment, circulați a peste calea ferată Arad - București impune circa 74 de închideri ale barierei de tip SAT, cu o durată medie de închidere a barierelor de 170 de minute în 24 de ore, fapt ce conduce la înregistrarea zilnică a unor importante pierderi în exploatare, din cauza staționării autovehiculelor la barieră”, a declarat directorul Cristian Ispravnic. 

Adauga comentariu