Locuitorii din Gai ies în stradă. Acuză indiferența autorităților față de problemele cartierului

Locuitorii cartierului Gai au anunțat organizarea unui protest, din cauză că problemele semnalate de ani de zile nu și-au găsit rezolvare. Traficul greu care distruge casele oamenilor este principala problemă ridicată de oameni. De-a lungul ultimilor ani au avut loc mai multe proteste pe acest subiect, iar din partea autorităților au primit doar promisiuni.

“Ca urmare a indiferenței cu care suntem tratați de către autorități, noi, locuitorii cartierului Gai, vom ieși din nou în stradă pentru a le cere factorilor determinanți de la nivelul local cât și celor de la nivelul național, rezolvarea cât mai urgentă a problemei principale a zonei, centura rutieră. Sau mai bine spus, demararea procedurilor pentru proiectarea și executarea inelului de centură care deocamdată nu există decât prin articole de presă și în imaginația unora! Concret, nu s-a mișcat nici un deget pentru a transforma aceste zvonuri în realitate. În anul 1996 oamenii s-au trezit peste noapte cu un drum european, o centură rutieră dacă putem să exagerăm, în locul drumului de cartier. Ei nu și-au dat acordul și nici nu credeau că va dura atât de mult până vor avea liniște din nou. De atunci, locuitorii s-au alimentat doar cu falsa speranță că se va face o altă centură, una veritabilă, care va ocoli zona rezidențială, dar toate aceste promisiuni au fost doar… promisiuni. Accidentele rutiere grave soldate cu decese, distrugerile caselor rezultate din trepidațiile produse de camioanele de mare tonaj, poluarea fonică, poluarea cu noxe și toate celelalte «beneficii» complementare au pus capăt răbdării locuitorilor cartierului și ne vom exprima frustrarea într-un mod democratic, protestând. Duminică în data de 19.01.2020, ora 15:00, vă așteptăm lângă noi. Locuitori ai cartierului Gai, alți locuitori din municipiu și transportatorii care s-au săturat de aglomerație, semafoare sau riscul ridicat de accidente sunt așteptați”, spun organizatorii.

Protestul va porni de la intersecţia străzilor Dunării cu Ştefan Teneţchi, cu marş pe traseul intersecţia strada Poetului până la ieşirea din cartierul Gai şi întoarcerea până la zona industrială Gai. Marşul se va desfăşura pe carosabil, pe o bandă de circulaţie. „Vă rugăm să veniţi cu veste reflectorizante, ţinând cont de faptul că ne deplasăm pe partea carosabilă”, îi mai sfătuiesc organizatorii pe cei care vor să participe la protest.

Adauga comentariu