„Locomotiva” a reușit să scrie istorie în Arad!

 
Cu emoții și mândri de ceea ce au realizat o parte dintre arădenii donatori împreună cu Ana Maria Nyeki Popa, președinta Cetății Voluntarilor, au inaugurat, astăzi, încă un etaj al secției Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

 
Prin această ianugurare Ana a scris istorie. Este pentru prima dată când în România o secție a unui spital este modernizată doar cu banii din donații.  Cei care au participat la această tăiere de panglică sunt oameni simpli sau reprezentații unor firme care au donat. A fost o inaugurare fără autorități. Panglica a fost tăiată de arădeni, iar cheia etajului nou modernizat a fost predată managerului Spitaului, Carmen Lucuța. Cei prezenți au rostit câteva cuvinte, plini de emoții și cu lacrimi în ochi. Au reușit, au văzut că banii lor au mers unde trebuia. O secție modernă, unică în România. „Această secție nu a fost niciodată reabilitată. Era într-o clădire veche, nu a îndeplinit niciodată circuitele funcționale conform Legislației românești. Acum este maximum posibil ce se poate face în clădirea aceasta și acum îndeplinește condițiile necesare  funcționarii Secției de Boli Infecțioase Copii”, a declarat  Carmen Lucuța. Toți cei prezenți au vorbit din suflet, iar spre finalul cuvântării le curgeau lacrimile, semn că investiția, munca și timpul nu au fost degeba. 
 
„Este meritul vostru, al celor care v-ați împlicat. Vă mulțumim că vă pasă. Pornim din nou la drum și ne pegătim de un nou șantier. Tot ce vedeți aici e investiția voastră, munca voastră și a noastră și timpul nostru și al vostru. Fiecare SMS pentru noi contează enorm de mult, fiecare gest. În spate rămâne doar istoria că noi am construit singuri o secție prin puterile arădenilor, a oamenilor. «Bravo donatorule, împreună am reușit» este mesajul scris pe insignele pe care vi le dăruim. E meritul vostru. Fiecare are partea lui. Mulțumesc managerului Carmen că a fost alături de noi. Avem încă un etaj gata”, a declarat Ana Maria Nyeki Popa, care a stat toată vara pe șantier fiind gravidă și care mai are câteva zile până va naște. 
 

„Să răspundem provocării lansate de Cetatea Voluntarilor este mai mult decât o normalitate, este expresia unei solidarități care ar trebui să definească orice comunitate modernă. Printre altele, un mare merit al Cetății Voluntarilor este ca a reușit să «trezească» spiritul cetățenesc al tinerei generații, implicandu-i în viața comunității, transmitându-le indirect un mesaj foarte valoros, și anume «noi putem produce schimbarea». Simplitatea, căldura și naturalețea cu care s-a derulat evenimentul de azi au desăvârșit efortul susținut al comunității, de mai bine de jumătate de an. Felicitări Ana Maria Nyeki și echipei sale”, a spus conf. Alina Costin, reprezint al studențiilor de la Programul de studii Asistență Socială din cadrul Univesității Aurel Vlaicu Arad. Studenți,  care au participat la acest proiect. 

 
La inaugurare a fost prezint și directorul DSP Arad, Constantin Cătană. 
„Mă bucur că se reușește inaugurarea unei asemenea secții. Sunt aici singurul reprezentat al instituțiilor statului, nu îmi place să tai panglici, nici nu o voi face. Am venit aici și mi-am asumat. Am stat ce-i drept înainte puțin pe gânduri. Am venit mai mult să încasez o palmă. Nu a depins prea mult de noi. Am făcut tot ce ținea de noi. Felicit Cetatea Voluntarilor și pe cei care ați contribuit financiar”,  a declarat directorul DSP Arad, Constantin Cătană.
 
Numită ambasadoare a acestui proiect alături de Marcel Urban, creatoarea de modă Eli Lăslean a declarat:  „De-a lungul carierei mele, mai exact de 26 de ani nasc frumuseți, dar ceea ce văd eu astăzi aici depășește cu mult tot ceea ce fiecare din noi a făcut. Dumnezeu lucrează prin oameni. Ana este întruchiparea unui înger care a venit aici la noi și ne-a adunat, noi suntem ajutoarele ei. Am făcut această minune pentru că Dumnezeu ne iubește și vrea ca acești copiilași să beneficieze de tot ce este mai bun. Ana a scos din noi ce era mai frumos. Toată admirația pentru ea”. 
 
Ana Maria Nyeki Popa a fost numită de cei prezenți ”locomotiva” pentru că a pus în mișcare un proiect atât de frumos. 
 

 

Adauga comentariu