Localități arădene cu nume ciudate. Labașinț, Budești și Căpruța îi fac să zâmbească pe cei ce aud pentru prima dată de ele

Mai multe localități din județul Arad au nume ciudate, care te fac să zâmbești atunci când auzi pentru prima dată de ele.

Unele dintre aceste denumiri provin de la numele celor care au întemeiat aceste așezări. Altele nu au în spate o istorie care să smulgă zâmbete, iar originea denumirilor s-a pierdut în timp.

Localitatea Labașint este una dintre localitățile cu nume amuzant. Acesta se află în comuna Șiștarovăț, aflată la câțiva kilometri de orașul Lipova.

Satul este cel mai mic, ca număr de locuitori, din județ. Doar zece persoane mai trăiesc aici.

O altă localitate aflată în această categorie amuzantă este Lalașinț se află în comuna Bârzava și numără aproximativ 500 de locuitori. În monografia comunei se arată că numele ar proveni de la un cioban pe nume Lala, care a venit de prin părţile Olteniei şi ar fi intemeiat satul.

Tot în comuna Bârzava există și satul Căpruța, o localitate cu mai puțin de 300 de locuitori.

Localitatea Budeşti aparține de comuna Pleşcuţa și are 20 de locuitori. Acest nume vine de la o familie care a întemeiat satul.

De asemenea, în comuna Săvâșrin sunt două localități cu nume amuzante: Hălăliş şi Pârneşti.

Aceste denumiri la care facem referire există de sute de ani. Conform unor monografii ale comunelor din care aceste sate fac parte, și în alte vremuri denumirile acestea făceau oamenii să zâmbească.

Adauga comentariu