Litoralul bulgăresc, plin de români

O parte dintre români aleg și în această vară litoralul bulgăresc, chiar dacă unii trebuie să străbată o bună parte din țara noastră pentru a ajunge în vacanța mult dorită. Prețul este mult mai mic decât pe litoralul românesc, iar unele servicii sunt mai bune. Litoralul bulgăresc are și minusurile lui. De exemplu, cei care merg cu mașina trebuie să știe că și parcările îi costă, deoarece mai peste tot se plătește. De exemplu, în Albena este 20 de Leva pe zi (1 Leva = 2,52 lei). Cei mai mulți aleg serviciile all inclusiv sau ultra all inclusiv.

Mâncarea este una diversificată și în general fiecare găsește ce îi place. Nu lipsește înghețata și fructele și câteva sortimente de prăjituri. Sucurile sunt de la aparate și în general foarte reci. În ceea ce privește gustările între mese și acestea depind de la un hotel la altul. Se găsesc de la gofi, burger, hot dog, pizza, fructe, fursecuri și înghețată.

La unele hoteluri produsele enumerate nu sunt în cantități foarte mari. În Albena, hotelurile aflate în apropiere de mare au amenajată plajă cu sezlonguri gratuite. Unele dintre ele au și un mini bar gratuit. De asemenea, pe plajă se pot cumpăra răcoritoare, mâncare, porumb. De exemplu, la chioșcurile de pe plajă un porumb costă 4 Leva, iar o înghețată între 2 și 5 Leva. În imediata apropiere a hotelurilor sunt parcuri de distracții. O fisă pentru o tură pe mașinuțe costă 8 Leva, iar pentru trambulină cu corzi se plătește 10 Leva. O vată pe bâț se vinde cu 3 Leva.

Am mai fost în Bulgaria și ne-a plăcut. Apa mării este la fel ca la noi, dar prețurile sunt mult mai bune. Am luat un pachet cu all inclusive. Stăm mult la rând la masă, dar în rest este bine”, a declarat unul dintre turiști.  

Suveniruri sunt din toată gama, iar prețul pornește de la câțiva Leva. Rahatul de trandafiri, cremele, parfumurile și magneții sunt cele mai cumpărate produse. Prețul unei creme începe de la 3, 4 Leva și ajunge la 20 în funcție de mărime, iar al unui magnet de la un Leva. Pentru trei persoane, la un hotel aflat la circa 150 de metri de plajă, cazarea și masa inclusă (all inclusiv) costă (pentru patru nopți și cinci zile) 680 de euro.

În ceea ce privește apa mării, în această perioadă este caldă, iar nisipul mult mai fin ca la noi. De asemenea,  multe hoteluri au și piscină amenajată și loc de joacă pentru copii.

Cei care pleacă în Bulgaria trebuie să aleagă cu grijă ruta din România pe care o parcurg, deoarece pe Valea Oltului se așteaptă și trei ore în trafic din cauza unor lucrări la carosabil. Vara aceasta, cele mai multe blocaje rutiere au fost în zona localității Boița din județul Sibiu.

 

 

 

Adauga comentariu