Leoni vinde (parțial sau în totalitate) divizia de fire și cabluri! Ce se întâmplă cu fabricile din Bistrița, Arad și Pitești

La data de 10 iulie 2019, Leoni AG și-a anunțat intenția de a lista sau vinde (parțial sau în totalitate) divizia de fire și cabluri (Wire & Cable Solutions division – WCS). Informația a fost preluată de Automotive World, DPA şi Reuters, aceștia citându-l pe directorul general al grupului, Aldo Kamper.

„Avem nevoie de fonduri pentru a investi în divizia noastră de sisteme de cabluri. Credem că ambele divizii vor beneficia de pe urma separării (...) Evoluţiile de la sfârşitul anului fiscal 2018 şi în special cele din primele două luni din acest an ne-au făcut să înţelegem că trebuie să acţionăm mai rapid şi mai decisiv pentru a readuce Leoni în grafic", a afirmat Aldo Kamper, declarație preluată de economica.net.

Ramona Raicu, Communication Manager Europe al grupului Leoni, a declarat pentru stiridebistrita.ro faptul că această intenție de listare și/sau vânzare a unei divizii din grup face parte dintr-un program mai amplu al companiei:

„Decizia a fost luată în contextul implementării programului VALUE 21 care vizează îmbunătățirea performanței tuturor diviziilor companiei. Acest program se axeaza pe doua direcții principale: îmbunătățirea profitabilității și a cash-flow-ului, și alinierea companiei la oportunitățile de dezvoltare din piețele pe care acționează”.

În fapt, este vorba despre două divizii existente la nivel de grup, astfel: divizia de fire si cabluri (Wire & Cable Solutions division – WCS), precum și divizia de Sisteme de Cablare (Wiring Systems Division – WSD). În acest fel Leoni va separa divizia de sisteme de cabluri (WSD) de divizia care produce fire şi cabluri (WCS) şi va explora o vânzare parţială sau va demara o Ofertă publică Iniţială (IPO) a WCS, precizează economica.net.

În februarie, precizează în continuare sursa citată, compania estima pentru 2019 un profit înainte de taxe şi dobânzi de 100 - 130 de milioane de euro, în scădere faţă de 144 de milioane de euro în 2018, dar în martie a anunţat că nu-şi va îndeplini acest obiectiv şi va stabili unul nou. Ca parte a planului de restructurare, prezentat în linii mari încă de anul trecut înclusiv de publicația noastră, compania va renunţa la aproximativ 2.000 din cei peste 90.000 de angajaţi pe plan global.

Vânzarea diviziei de Sisteme de Cablare (WSC) nu va afecta fabricile Leoni din România. Cele trei puncte de lucru în care sunt absorbiți peste 11.000 de angajați, de la Bistrița, Arad și Pitești, apartin diviziei de Sisteme de Cablare (Wiring Systems Division – WSD):

„Planul Grupului Leoni este de a se concentra pe îmbunătățirea operațională a diviziei WSD și de a o menține pe poziția de lider pe piață globală a producatorilor de cablaje. Așadar, vânzarea sau listarea diviziei WCS nu va afecta negativ fabricile Leoni din Bistrița, Arad sau Pitești” – a mai precizat Ramona Raicu pentru stiridebistrita.ro.

 

 

 

 

Adauga comentariu