În laborator pentru o zi. Elevii au învăţat cum se determină grupa sanguină și a RH-ului

Elevii din Macea au avut parte de o activitate inedită. Aceştia au descoperit, practic, utilizând mijloace didactice deosebite: cum se determină  grupa sanguină și a RH-ului, prin metoda Beth- Vincent; evidențierea elementelor figurate din sânge ( hematii/ leucocite); evidențierea rolului amilazei în digestie şi extragerea pigmenților clorofilieni din frunze, evidențierea cloroplastelor.  
Invitații au apreciat pregnantul caracter aplicat al activităților coordonate de către profesor Simona Opriș –Dinea.

Astfel, Școala Gimnazială ”Pavel Covaci”, Macea a fost gazda unei activități metodice inedite, la care au participat profesori de biologie din Arad și zona Curtici. După cuvântul de bun venit, adresat de către conducerea unității de învățământ, reprezentată la eveniment prin directorul adjunct, prof Gabriel Nicola, s-a derulat exemplul de bună practică, coordonat de către profesoroara Simona Opriș –Dinea, în laboratorul de biologie al Parcului Dendrologic din Macea. 

În intervențiile finale s-a evidențiat valoarea formativă uriașă a experimentelor și a învățării prin descoperire  în procesul educațional, pentru disciplina biologie, disciplinele conexe și nu numai.

 

 

Adauga comentariu