La mai bine de o lună de la începerea anului şcolar, nicio şcoală din municipiul Arad nu are tablete!

La mai bine de o lună de la începerea anului şcolar, nicio şcoală din municipiul Arad nu are tablete, deşi toate funcţionează pe scenarii galbene sau roşii. Promisiunile şi asigurările date de autorităţi, înca din vară, că elevii vor avea device-urile de care au nevoie pentru învăţământul online, nu s-au adeverit. În aşteptatrea tabletelor, profesorii caută soluţii pentru ca şi elevii fără posibilităţi financiare să poată să aibă acces la ore.

Aproape toţi elevii Şcolii Gimnaziale Ilarion Felea din Arad ar fi avut nevoie de tablete, în prima zi de şcoală. Nici unul din cele 386 de device-uri solicitate nu a sosit în şcoală. Directorul instituţiei spune că a căutat soluţii ca să acopere deficitul de tablete.

Majoritatea celor 401 de elevi ai şcolii povin din familii fără posibilităţi financiare. Iar acolo unde sunt mai mulţi fraţi, situaţia se complică.

Nici la Liceul de Construcţii din oraş, lucrurile nu stau mai bine, în ceea ce priveşte tabletele.

Primaria Arad  ar trebui sa achizitionezez 20.000 de tablete.Procedura este în curs. Primaria Arad speră ca într-o săptămână să demareze licitatia pentru achiziţionarea tabletelor. Nu se ştie însă concret când vor ajunge aceste device- uri în unităţile şcolare.

Adauga comentariu