La distanţă de doar câteva zile au murit doi preoţi arădeni

Doi preoţi arădeni au trecut la cele veşnice. Este vorba despre părintele Ștefan-Marian Moanea, preot în Parohia Crocna, Protopopiatul Sebiș, până în anul 2016, care a murit pe data de 29 iunie şi despre părintele Dragoș Dumitru-Milan preot paroh în Vărșand, Protopopiatul Arad, care a murit astăzi.

Părintele Dragoș Dumitru-Milan avea 59 de ani. Acesta s-a născut în 22 octombrie 1960 în Localitatea Ghioroc, județul Arad.

Din anul 1992 a fost preot în Parohia Vărșand, Protopopiatul Arad, până la încetarea din viață.

Trupul neînsuflețit al Părintelui Dumitru-Milan Dragoș a fost depus în biserica parohială din Vărșand. În această seară, începând cu ora 21:00, se va săvârși Slujba de priveghere.

În seara zilei de 29 iunie 2020, la vârsta de 65 de ani, Părintele Ștefan-Marian Moanea a trecut la cele veșnice.

Preotul s-a născut în 17 octombrie 1954 în satul Laz, comuna Dezna, județul Arad.

A studiat la Seminarul Teologic din Caransebeș, iar în 1980 a absolvit Institutul Teologic de grad universitar din Sibiu, devenind licențiat în Teologie.

S-a căsătorit în august 1974 cu Moanea Elena cu care a avut două fiice: Ștefania Loredana și Luminița Claudia.

În anul 1975 a primit Taina Preoției și a fost numit preot în Parohia Ignești, Protopopiatul Ineu, iar în anul 1988 s-a transferat ca preot în Parohia Groșeni, Protopopiatul Ineu. Din anul 1990 a slujit ca preot paroh în Parohia Crocna, Protopopiatul Sebiș, până în anul 2016 când s-a pensionat de boală. A rămas în parohie până la sfârșitul vieții sale, exprimându-și dorința de a fi înmormântat în curtea bisericii din Crocna.

Conform site-ului arhiepiscopiaaradului.ro trupul neînsuflețit al Părintelui Ștefan Moanea a fost depus în biserica parohială și în fiecare seară, începând cu ora 20:30, se va săvârși Slujba de priveghere, iar dimineața, începând cu ora 9:30 Sfânta Liturghie.

Pentru cei care vor să aducă păstorului lor un ultim omagiu, slujba de înmormântare va avea loc joi, 2 iulie, când se face pomenirea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, începând cu ora 13:00, în biserica parohială din Crocna, pe care păstorit-o timp de peste două decenii.

 

Adauga comentariu