La Biserica Șega 1 a fost instalat un nou preot. Sergiu Vlad Sandu: „De astăzi responsabilitatea slujirii mele preoțești se extinde”

Un preot tânăr, care are multe lucruri de dăruit. Asta au simțit toți cei care au luat parte, astăzi, la instalarea lui Sergiu Vlad Sandu la o parohie de oraș, după ce opt ani a slujit la sat (Firiteaz). Astfel, biserica din Șega 1 (Strada Ilarion Felea) s-a arătat neîncăpătoare. Alături de el au fost și cei din Firiteaz, dar și preoții care i-au îndrumat pașii de-a lungul anilor în frunte cu ÎPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului.

Pe lângă soborul de proți au fost alături și Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului și Părintele profesor Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad. Instalarea a avut loc și în prezența oficialităților locale, mai exact în a personelor care au mai participat la acțiuni organizate de către tânărul preot Sergiu Vlad Sandu: președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, vicepreședintele Ionel Bulbuc, deputatul Sergiu Bîlcea, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad, Gheorghe Seculici, precum primarul Comunei Șagu, Emilia Brăneț și viceprimarul  Cristian Goronea.

Preotul Sergiu Vlad Sandu, ca de obicei, a avut un discurs clar și emoționant:

De astăzi mă așez și eu alături de ceilalți părinți printre urmașii părintelui, teologului și martirului Ilarion Felea și citind viața și opera acestui om îmi dau seama că nu este puțin lucru. Pe de altă parte sunt conștient de faptul că, de astăzi, responsabilitatea slujirii mele preoțești se extinde întrucât vin dintr-o parohie cu oameni mai puțini, responsabilitatea slujirii preoțești fiind suficient de mare și acolo, însă am certitudinea că pastoria în mediul urban este cu mult diferită față de cea săvârșită în mediul rural și în același timp înțeleg faptul că lumea în care trăim este cât se poate de delicată și cuprinsă de suficeinte provocări și înnoiri la care noi ca slujitori ai bisericii trebuie să luăm parte și în același timp ca slujitori ai bisericii suntem responsabili de felul în care îl așezăm pe Hristos în această lume cu de toate. Și mai mult decât atât sunt pe deplin conștient de faptul că dacă Dumnezeu mi-a așezat această responsabilitate de a păși în această parohie împlinind doar 31 de ani de curând, înțeleg că îmi așează pe umeri și responsabilitatea împlinirii preoțirii mele”, este o parte din discursul rostit de tânărul preot.  

 

Adauga comentariu