La 25 de ani a devenit primul arădean specializat în nutriţie medicală curativă şi paleativă. O pasiune ce a depăşit limitele se transformă în succes

Cunoscut pentru rezultatele obţinute în materie de slăbire prin dietele sale, tehnicianul nutritionist, acum absolvent şi licențiat în medicină, Dr. Roșca Vlad (25 ani) a reuşit să se specializeze în nutriţie medicală curativă şi paleativă. Astfel, a devenit primul în acest domeniu din această zonă a ţării.

 „Nutriţia este o parte importanta a medicinei. Împreună cu tratamentul de fond, aceasta se îmbină pentru vindecarea pacientului. În peste 80% din boli, prima intenţie de tratament este reprezentată de măsurile igieno-dietetice, acest lucru fiind reprezentat de o dietă corespunzatoare şi un stil de viaţa propriu – zis”, a declarat Vlad Roşca.

Doctorul tratează alimentar şi ţine sub control numeroase patoligii precum diabetul zaharat, boli hepatice, boli cardiovasculare (hipertensiune arterială), boli endocrine (hipotiroidismul, dereglări metabolice), boli ale tubului digestiv şi gastroenterologice, depresia şi anxietatea, etc.

Remarcându-se prin lucrarea sa practica şi teoretica prin care evidențiază importanţa nutriției în tratarea depresiei şi anxietatii, doctorul Roşca Vlad menţionează: " Cu ajutorul alimentației am reuşit să scad până la limita normala glicenia în diabetul zaharat. La fel am procedat cu hipertensiunea arterială necontrolată medicamentos, printr-o dietă corespunzătoare am reuşit să o scadem la valorile normale.

El a ales acest concept pentru că mereu a crezut în alimentație.

„Aşa cum ea reprezinta o măsură de prevenție a bolilor, reprezintă şi o metodă de tratament... Alimentele au diferite substanțe menite să ajute la remisiunea simptomelor şi chiar la vindecarea unor boli sau afecţiuni importante”, mai declară arădeanul.

 Totodată medicul atrage atenţia asupra obezităţii, în special a celei infantile care a crescut dramatic în ultimii ani, în România.

 Medicul îşi va desfaşura activitatea în cllinica TechnoMed Group care îşi va deschide porţile la 1 septembrie, în Arad. Noua clinică pune la dispoziție pacienţilor şi alte specialități menite să sporească calitatea vieţii, dar şi analizele de laborator necesare pentru comfirmarea diagnosticelor. Consulataţiile sunt gratuite.

 

Adauga comentariu