L-am prins cu MINCIUNA! Cionca acuză Poliţia că a blocat drumul în Seleuş, însă ordinul e SEMNAT chiar de RAED ARAFAT!

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a postat ieri, pe reţelele sociale, un text în care acuză IPJ Arad că a blocat drumul judeţean care traversează comuna Seleuş dinspre Pâncota spre Ineu. Cionca sare la gâtul conducerii Inspectoratului iar mai apoi se laudă că el a deblocat drumul.

„In urma situației create de decizia Poliției Județului Arad, de blocare a accesului în comuna Seleuș, carantinată, l-am contactat pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și i-am solicitat să dispună deblocarea accesului în comună. Nu este normal cum s-a procedat. S-a creat derută, oamenii nu au fost informați din timp și măsura blocării accesului în Seleuș a creat nu numai disconfort, ci și panică. Nu am fost de acord cu ea nici vineri seara, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și nu o agreez nici acum. Doar să fie foarte clar: m-am opus! Nu cred că este firesc ca Poliția să blocheze accesul într-o comună fără să se gândească la consecințe. Îi cer comandantului Poliției Arad respect față de arădeni și protejarea arădenilor”, este postarea pe Facebook preşedintelui CJA, Iustin Cionca.

În realitate situaţia stă cu totul altfel!

Ordinul prin care localitatea Seleuş se carantinează şi se decide necesitatea unor rute ocolitoare este venit de la nivel central, mai exact de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi este semnat de şeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat!

Iustin Cionca, prin postarea de sâmbătă, induce ideea că vina aparţine IPJ, însă instituţia este obligată să pună în practică ordinul lui Raed Arafat!

La articolul 2, aliniatul 4, al acestui ordin se spune: „stabilirea, prin grija administraţiei publice locale şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad a rutelor ocolitoare, căilor majore de circulaţie care tranzitează zona şi aducerea la cunoştinţa populaţiei prin mijloacele mass-media locale a acestei măsuri”.

Păi, despre ce rute ocolitoare căilor majore de circulaţie se vorbeşte în ordinul şefului DSU? Nu cumva chiar a drumului judeţean care traversează întreaga localitate? Atunci, ce vină are Poliţia, sau atacul lui Iustin Cionca are alte mize, eventual schimbarea şefului IPJ Arad?

Adauga comentariu