Juniorul Darius Iurasciuc a fost convocat pentru meciul cu Dinamo. Cristian Păcurar: „Este un jucător serios, muncitor și foarte atent la detalii”

Fundașul Darius Iurasciuc, în vârstă de 16 ani, a fost convocat în premieră pentru un meci al UTA-ei în Liga 1. Este vorba despre meciul cu Dinamo.

În acest meci Ionuț Badea nu poate conta pe Alexandru Benga, deoarece este accidentat și nici pe înlocuitorul său, Vinko Medjimorec, așa că s-a gândit la juniorul Academiei UTA, Darius Iurasciuc.

Acesta a fost crescut de Bogdan Oneț și Francisc Tisza și a fost component de bază a echipei U19 care a câștigat en-fanfare play-otul seriei de Vest a Ligii Elitelor. Pe lângă Darius Iurasciuc contra lui Dinamo ar putea debuta și portarul Alexandru Roșca (18 ani).

„Ne bucurăm pentru toți juniorii care au debutat și sperăm că în ultima etapă vor mai debuta. Este vorba aici nu de Păcurar, nu de mine, nu eu ar trebui să fiu cel care să dau aceste declarații, ci antrenorii, ci mai presus decât ei acești copii, care de altfel după foarte multă muncă, cu un antrenor desăvârșit gen nea Feri Tisza vorbesc de cei din generația 2005, orice pas, orice lucru care este posibil și devine o finalitate pentru echipa mare ca și jucător este foarte important pentru noi și o mândrie. Iurasciuc, care a prins deocamdată lotul, sperăm să și îl vedem debutat și pe el și pe Roșca, face parte, cel puțin Darius, din categoria lui Rareș Pop care este un copil foarte tânăr (2005), doar că el este decembrie, este aproape 2006, probabil va fi cel mai tânăr debutant al UTA-ei, dacă va debuta. Faptul că este acolo este datorită lui și datorită antrenorilor lui. Noi nu putem decât să susținem din orice punct de vedere profesional acest aspect și să spunem că sunt roadele muncii, a ceea ce putem să facem la Academie, dar ceea ce e mai important din punctul meu de vedere este faptul că debutează cu o echipă de tradiție. Asta, în condițiile  unui lucru pozitiv, nu unei necesități, datorită valorilor, conjuncturii pozitive în care sunt. Dau un exemplu aici de negativitate, au mai debutat jucători juniori dar la Clinceni sau la Gaz Metan. A fost nevoie, la noi nu este nevoie de nimic, vine din valoarea lor, vine din munca antrenorilor, vine din priceperea lor și atunci este un lucru de care suntem mândri”, a declarat Cristian Păcurar, directorul Academiei UTA Arad.

Acesta mai adaugă că este doar un început și că de acum urmează greul din toate punctele de vedere.

„O mare parte din cei tineri pleacă în diferite direcții. Și dacă pleacă și dacă rămân să aibă acea motivație de a ajunge cel puțin în Liga I și să performeze, nu doar să bifeze câteva minute și pe urmă să nu mai fie în vizorul antrenorilor. Pe acești jucători îi duc în vizor antrenori de Liga I. Specific că este doar și doar evoluția lor, pasiunea lor și tot ceea ce înseamnă legat de acest fenoment numit fotbal. De când sunt aici, de când UTA a promovat în Liga I au fost nenumărați jucători, unii cu reușite, alții cu mai puține. E normal, este o continuă selecție și la acest nivel și din punctul acesta de vedere, dar sprăm că tipul de jucător cum este Iurasciuc, adică serios, muncitor și foarte atent la toate detaliile să ducă spre un bun fotbalist pe viitor”, a mai adăugat  Păcurar.

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu