Județul Arad va avea 437 secții de votare!

În data de 26 mai 2019 vor avea loc alegeri pentru membrii din România în Parlamentul European și referendumul național convocat de Președintele României.

În județul Arad sunt amenajate 437 de secții de votare din care 115 în municipiu.

Biroul Electoral Central a hotărât că românii vor primi trei buletine de vot, iar în fiecare secţie vor fi câte trei urne.

Unul pentru europarlamentare, pe care poate ştampila partidul ai cărui cadidați îi vrea în Parlamentul European și două buletine pentru referendum.

Primul buletin pentru referendum va cuprinde întrebarea „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”, iar celălalt pentru a doua întrebare stabilită de preşedintele Klaus Iohannis: „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanţelor de Urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca direct Ordonanţele la Curtea Constituţională?”.

Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată, nu atrage nulitatea acesteia, se precizează în decizia BEC.

Lista cu secțiile de votare din Arad poate fi studiată AICI!

 

Adauga comentariu