Judecătoria Lipova împlinește 25 de ani de activitate

Judecătoria Lipova din județul Arad aniversează 25 de ani de la înfiinţare. 

Cu această ocazie va avea loc și o festivitate. Mai exact în data de 14 martie 2019, ora 12:00, la sediul Judecătoriei Lipova, în Sala de judecată nr. 1, parter, va avea loc momentul aniversar la care va participa conducerea Tribunalului Arad şi conducerea Curţii de Apel Timişoara.

La parterul clădirii din Lipova se află două săli de judecată, registratura şi compartimentul arhivă. La etaj, în partea dreaptă, funcţionează Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova iar în partea stângă sunt birourile judecătorilor, biroul de executări penale, camera de consiliu, cabinetul  preşedintelui, grefiera şefă, biblioteca şi biroul grefierelor de şedinţă. În subsolul clădirii se află camera pompelor de incendiu.

Istoric

Judecătoria Lipova se află într-o clădire construită de Ministerul Justiţiei în anul 1900 având destinaţia de TRIBUNAL.
Clădirea este construită pe două nivele iar în curte mai este un corp de clădire care momentan este ocupată de Oficiul de Cadastru şi publicitate imobiliară.

În anul 1968 odată cu noua reorganizarea administrativ – teritorială în clădire s-a înfiinţat o casă de copii. La 01 Martie 1994 s-a înfiinţat Judecătoria Lipova care a funcţionat într-o clădire anexă a Liceului Agricol Lipova până în anul 1997 când Ministerul Justiţiei a redobândit clădirea. În anul 2002 clădirea este reparată capital şi modernizată.

 

Adauga comentariu