Johann Henger, expert pe probleme de dezvoltare economică, a murit în accidentul de azi de pe DN 79

Johann Henger, în vârstă de 62 de ani, este bărbatul care a decedat, astăzi, în urma unui accident rutier petrecut pe DN 79.  Acesta era un cunoscut membru al comunității şi făcea parte și din Asociaţia Economice Germano-Română DRW Arad.

Născut în 1956 la Sântana, Johann Henger a emigrat, împreună cu familia, în anul 1983, în Heilbronn, Germania. Acolo a urmat studii economice, lucrarea sa de diplomă fiind despre potențiala colaborare economică dintre landul Baden-Württemberg și România. După Revoluția din 1989, Henger s-a întors la Sântana, unde a pus bazele unei companii de consultanță economică. A avut diferite afaceri, iar în ultimii ani s-a ocupat de plantarea pomilor fructiferi din soiuri vechi.

Acesta a absolvit Liceul German din Arad, Școala Postliceală de Telecomunicații din București și Universitatea de Științe Economice din Heilbronn, Germania. A lucrat în Germania și România pentru Voith, un concern energetic, pentru Guvernul German ca expert pe probleme de dezvoltare economică regională și națională, dar și pentru Bank Austria Handelsbank AG, ca reprezentat pentru România.

Activitatea lui este descrisă pe site-ul personal johann-consult.com/ro/.

 

Adauga comentariu