Iustin Cionca pompează la greu în Ghioroc pentru a ajunge staţiune de inters local, dar nu mişcă un deget pentru Moneasa, care e staţiune turistică de interes naţional!

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, pompează la greu în Ghioroc în speranţa că staţiunea va fi declarată de minister una de interes local. Proiecte peste proiecte, bani peste bani, studii peste studii. Şi e foarte bine că se doreşte ridicarea Ghiorocului la statutul de staţiune de inters local! Numai că în judeţul Arad există o staţiune turistică de inters naţional, ne referim la Moneasa, cunoscută nu doar la nivel naţional, ci şi internaţional. Pentru Moneasa, CJA nu se prea sinchiseşte. Teatrul de vară din Moneasa aparţine CJA-ului, însă ani la rând acest obiectiv a fost uitat. Nici comuna Moneasa, cea de care aparţine staţiunea nu a fost prea fericită cu fonduri atunci când s-au împărţit banii judeţului. Ba chiar a fost lăsată la coada listei!

„Comuna Ghioroc a îndeplinit o condiție esențială pentru a se tranforma în stațiune de interes local. Ministerul Economiei a emis ieri autorizația de funcționare pentru noi locuri de cazare pe plaja lacului, astfel că localitatea îndeplinește acum standardul de 100 de locuri de cazare solicitat pentru avizarea ca stațiune de interes local. Urmează ca, în urma unei vizite pe teren, o comisie ministerială să evalueze în ce măsură comuna Ghioroc corespunde tuturor criteriilor de atribuire a calității de stațiune de interes local”, se laudă Iustin Cionca.

Este ca şi cum o autoritate pompează bani într-o echipă de fotbal din liga a III-a, în condiţiile în care mai există o formaţie de primă ligă, însă aceasta este dată uitării.

Motivul acestor diferenţe aiuritoare este dat de componenta politică, pentru că la CJA se face politică, mai puţin administraţie.

În urmă cu patru ani, primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi Morodan trece, pe ultima sută de metri, de la PSD la PNL, iar mai apoi, după ce îşi adjudecă un nou mandat, de data aceasta cu straie galbene, începe pomparea de bani către Ghioroc. Bineînţeles, din partea CJA, instituţie la fel de galbenă.

De cealaltă parte, Moneasa are de ani buni un primar PSD-ist, pe Ioan Herbei, iar staţiunea a fost lăsată de izbelişte, deşi aici vin într-un singur final de săptămână, în care se organizează diferite festivaluri, zeci de mii de oameni din întreaga ţară.

Adauga comentariu