Iustin Cionca: "Aproape 7500 de investigații cu aparatul RMN cumpărat de Consiliul Judeţean pentru spital"

Un număr de 7340 de RMN-uri au fost realizate cu aparatul cumpărat de Consiliul Judeţean Arad pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență. Având în vedere că aparatul RMN a costat un milion de euro, reprezentanţii CJA afirmă că: „astăzi, după trei ani de exploatare, investiția a fost amortizată!”.

Până la darea în folosință a acestui aparat, pacienții de la Spitalul Județean erau transportați la un centru privat de imagistică, iar investigațiile erau plătite acestui centru privat. Odată cu inaugurarea RMN-ului la Spitalul Județean, pacienții sunt investigați în spital, fără să mai fie nevoie de transport, iar sumele plătite centrului privat sunt economisite. Mai mult, peste 300 de pacienți au plătit spitalului pentru realizarea RMN-ului, banii constituind sursă de venit pentru unitatea medicală.

"Dacă Consiliul Județean nu ar fi cumpărat acest aparat, el nu exista nici astăzi în sistemul arădean de sănătate publică, doar la privați", a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

În sistemul privat, o examinare RMN costă aproximativ 100-150 euro. La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad este gratuit pentru pacienții internați.

Adauga comentariu