IPOCRIZII POLITICE: Dacian Cioloș este îngrijorat de lipsa reformelor Guvernului din care și partidul său face parte!

Liderii USR PLUS sunt chiar ei supăraţi de lipsa propriilor reforme. Dacian Cioloş, copreşedinte al USR PLUS, susține că reformele coaliţiei sunt întârziate nu numai de partenerii de coaliţie, ci şi de competiţiile interne din partide. Pentru că politicienii se gândesc în primul rând la scaunele lor.

„Sigur, cei care aşteaptă reformă şi observă că nu s-au întâmplat lucrurile acestea au dreptate. Lucrurile funcţionează greoi în coaliţie atunci când vorbim de reforme, există tot felul de rezistenţă. Eu cred că faptul că avem acum alegeri interne şi campanii interne şi în PNL şi în USR PLUS, lucrurile acestea nu ajută”, a afirmat Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS, întrun interviu pentru Aleph News.

Dacă coaliţia nu începe să facă reformele promise, Cioloş spune că am putea avea probleme inclusiv cu banii care vor veni României prin PNRR.

„Şi dacă nu vom face lucrurile astea în următoarele luni, riscăm inclusiv să avem o problemă cu capacitatea de implementare a PNRR pentru că vedeţi sunt multe responsabilităţi care ţin de stat, de diferite ministere, de diferite agenţii şi dacă acolo avem oameni care au fost numiţi pe sinecuri politice şi nu putem să recrutăm oameni competenţi şi să nu putem înlocui pe cei care nu sunt competenţi şi care nu-şi fac treaba, o să ne blocăm. Putem pune ce miniştri vrem noi în fruntea ministerelor dacă nu există un aparat de lucru care să-şi facă treaba. Şi aici au fost iar tergiversări şi întârzieri în coaliţie.”, a mai susținut Cioloş.

 

Adauga comentariu