Ipocrizia USR. Cum a „furat” Bibarț...Crăciunul

USR-iștii au jucat și joacă în continuare partitura oamenilor noi, a modului de a face politică altfel decât PSD, PNL, ALDE, UDMR, etc. E calea pe care ei au ales-o, însă uneori sunt preocupați să copieze la milimetru modul în care se face politică dâmbovițeană. Ajung să aplice metodele pe care le contestă în gura mare, iar acest lucru le va aduce mari deservicii. Ipocrizia de care USR-iștii își acuză adversarii politici, e luată ca mod de lucru atunci când situația pare a le fi una convenabilă.

Zilele trecute, USR Arad acuza faptul că primarul interimar al municipiului Arad, Călin Bibarț le-ar fi furat ideea creșterii bonificației pentru arădenii care își plătesc impozitele și taxele locale până la 31 martie. Bibarț a afirmat că ia în calcul o creștere de la 5% la 10%. Imediat USR Arad a sărit la atac, acuzându-l pe Bibarț că le-a furat „invenția”.

În realitate, ideea creșterii bonificației fusese lansată, cu câțiva ani în urmă, de Florin Galiș, la acea vreme consilier municipal din partea vechiului PNL. Galiș o susținuse doi ani la rând, pe considerentul că e o măsură liberală,  însă fără sorți de izbândă. După „episodul” Galiș, și PSD-istul Gheorghe Săplăcan venise cu această propunere, tot fără șanse de implementare.

Ipocrizia USR Arad nu se oprește la „inventarea apei calde”. În loc să se bucure că o idee pe care și ei au lansat-o în spațiul public are șanse de a fi pusă în practică, se arată nemulțumiți și joacă „partitura” victimei.

E ca și cum într-o familie, soțul se opune unei vacanțe. Când acesta „se dă pe brazdă”, soția – în loc să se bucure de respectiva vacanță ce va urma – își ia la rost bărbatul cu texte de genul: „eu asta spun de câteva luni”.

Cam la fel a procedat și USR-ul în această situație. De fapt pe ei nu îi interesează că arădenii pot beneficia de o bonificație din partea autorităților, ci sunt ofticați că altcineva ar putea acumula puncte în lupta politică. Precum USR, toate celelalte partide ar fi procedat la fel. Aceeași gargară politică obosită, același mod de a încerca să prostească electoratul. Atunci...care e diferența?    

Adauga comentariu