Ipocrizia lui Falcă și plânsul după banii pe care-i „șterpelește” PSD-ul

Primarul Gheorghe Falcă e de câteva zile în atenția presei centrale. E zi de zi la București, merge la fel de fel de întâlniri și se plânge, pe la posturile de televiziune, că Aradul este furat de PSD. E același text folosit tot anul 2018, când el și „trompetele” din PNL Arad strigau pe unde apucau că arădenii sunt furați de Guvern.

Milioane de euro, spune Falcă. Același scenariu apocaliptic de anut trecut este reluat la începutul lui 2019. Aceleași smiorcăieli, aceleași vrăjeli expirate.

Într-adevăr bugetul municipiului a fost afectat de faptul că, de exemplu, a scăzut impozitul pe venit de la 16% la 10%. Însă banii ăia nu au ajuns în buzunarele PSD-iștilor, așa cum înceracă primarul Falcă să ne facă să credem. Dacă cineva a vândut o casă, un teren, etc. va încasa o sumă de bani. Nu va mai trebui să plătească un impozit de 16 procente, ci doar de 10. Diferența rămâne în buzunarul omului, nu al Guvernului României.

Sigur, administrațiile locale susțin că au nevoie de vreo 60% din impozitul pe venit pentru a putea funcționa așa cum își doresc, iar Guvernul vrea să le aloce doar 45-50%.

Falcă se plânge că e nevoit să taie din investiții, susține că arădenii nu vor mai beneficia de anumite lucrări ce erau programte și aruncă, în mod ipocrit, vina pe Executiv.

Dacă, Primăria Arad, pe care Falcă o conduce de vreo 15 ani, nu ar mai arunca banii pe fel de fel de evenimente inutile, în care se pompează bani către clientela de partid, acea diferență pe care o tot reclamă nu s-ar simți.

Dacă administrația Falcă nu ar fi pierdut finanțarea de 9 milioane de franci elvețieni pentru modernizarea sistemului de termoficare din Arad, nu ar mai fi contat atât de mult acei bani care nu vin de la București.

Sigur, sunt lucruri despre care Falcă nu vorbește. L-ar dezavantaja din punct de vedere politic. Nu vorbește nici despre faptul că Aradul are excedent bugetar de zeci de milioane de euro. În realitate, lui nu îi pasă de banii arădenilor, ci se folosește de aceste texte de propagandă în scop politic.

Dacă i-ar fi păsat, așa cum susține, ar fi reacționat atunci când nașul său, Traian Băsescu, și Guvernul Boc decideau tăierea pensiilor și salariilor. Câți bani au pierdut atunci arădenii? Ne poate spune domnul Falcă? De ce nu a ieșit atunci în stradă, așa cum amenință că o va face acum?

Gargara ultimelor zile ține de campania electorală, nu de binele meu sau al tău. Falcă vrea să iasă în față, la nivel național, pentru a-și face imagine. Omul se vrea europarlamentar, iar acțiunile lui sunt direcționate în acest sens. O ipocrizie cât casa, care, speră el, îl va propulsa pe un scaun călduț la Bruxelles.

Adauga comentariu