Ioan Cristina este de 22 de ani membru al PNL! Când s-a înscris în partid chiar visa să ajungă parlamentar!

Actualul senator Ioan Cristina s-a înscris în PNL în urmă cu exact 22 de ani. Îşi aduce aminte perfect de acea zi, în care urca treptele din vechiul sediul al liberalilor pentru a ajunge să semneze o adeziune. „Terminasem Dreptul la Oradea şi m-am angajat ca jurist la o firmă privată din Arad. De altfel aveam de gând să intru în politcă încă de pe vremea studenţiei, dar la acea vreme liberalii erau împărţiţi în mai multe partide. Imediat după Revoluţie mă prinsese flama politicii şi eram de partea partidelor istorice, împotriva lui Iliescu. Am fost fondator la Asociaţia Amicii Regelui Mihai din Arad, din anul 1993. Nu m-am înscris pe vremea studenţiei, dar după ce am avut un loc de muncă şi a avut loc reunificarea liberalilor, am decis să fac acest pas. Am mers la sediul PNL din Arad şi acolo era Cornel Haristiade. Mi-a pus o serie de întrebări, se uita suspect la mine? M-a întrebat cine m-a trimis, m-a supus unui interogatoriu. După câteva săptămâni mi-au acceptat adeziunea. Apoi mi-am întrerupt activitatea, întrucât am mers în armată, la Ineu. Când m-am întors, după şase luni am înfiinţat organizaţia PNL din comuna Craiva, pornind de la zero, care avea să câştige alegerile timp de 20 de ani. Atunci mi-am adus aportul la câştigarea unei primării de către PNL”, povesteşte Ioan Cristina.

Deşi nu ştia exact ce înseamnă să ajungi senator sau deputat, Ioan Cristina şi-a dorit să fie într-o asemenea poziţie încă din tinereţe. „Nu ştiam exact ce înseamnă parlamentar, dar mă gândedam că pot ajunge într-o asemenea poziţie. Sunt senator din anul 2012 până în prezent”, mai spune parlamentarul arădean.

Ioan Cristina a fost şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, între anii 2006-2008. De asemenea, senatorul a condus filiala PNL Arad între anii 2010 şi 2014, iar din 2014 până în 2016 avea să fie copreşedinte al PNL Arad.   

În această perioadă deloc scurtă, Ioan Cristina a fost sprijinit de Caius Parpală şi Sever Jurcă.

Adauga comentariu