Învaţă de mici cum să acorde primul ajutor sau cum să lichideze un incendiu. Tabăra de la Căsoaia găzduieşte „Școala de Pompieri”!

Zeci de elevi învaţă timp de cinci zile cum să fie pompieri. Totul are loc  la „Școala de Pompieri”, de la Căsoaia. Este vorba despre elevii care au câştigat concursurile „Cu viața mea apăr viața” și „Prietenii pompierilor”.  

Alături de elevi de află şi copiii care fac parte din Cetatea Voluntarilor care sunt partenerii pompierilor în mai multe activităţi.

Elevi învață în această săptămână de la pompierii Detașamentului Ineu și Arad cum să acorde primul ajutor, cum să folosească corect un extinctor, cum să lichideze un incendiu cu ajutorul furtunului de pe autospeciala de stingere. Copiii au fost vizitați, miercuri în tabără de echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului Arad care le-au arătat diferite tipuri de muniție, grenade și bombe, explicându-le cum funcționau acestea când erau active. Tabăra de la Căsoaia se va încheia vineri, 12 iulie. În vizită la copii a fost miercuri şi George Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad: „Această tabără noi am numit-o „Cinci zile la Școala de Pompieri”. Copiilor li se explică modul în care pompierii acţionează în diferite situaţii”.

Anamaria Popa, preşedinta Cetăţii Voluntarilor, a spus că această tabără este una benefică pentru copii deoarece îi învaţă lucruri care le vor fi de folos în viaţă. Când nu au cursuri, micuţii fac drumeţi sau participă la diferite activităţi recreative. Sponsorul princial al taberei este Feroneria.

Tabăra de vară pentru copii este organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad și Asociația Cetatea Voluntarilor Arad, cu sprijinul financiar al S.C. Feroneria Prod S.A.

 

Adauga comentariu