Inundații în județul Arad! Mai multe terenuri agricole și un drum județean sunt sub ape!

Creșterea temperaturii a produs topirea zăpezii și implicit creșterea cotelor apelor. Râul Crișul Alb a inundat, în județul Arad, zeci de hectare de teren, iar o parte a Drumului Județean 708 este sub ape.

Nivelul maxim atins a fost de 40 de centimetri, iar circulația a fost blocată. Miercuri dimineață, drumul a fost deschis nivelul apei de pe DJ 708, în anumite porțiuni, era la 15 centimetri.

„La ora aceasta a fost deschis drumul, a fost închis circulației timp de două zile. În prima zi a fost undeva la maxim 40 de centimetri, pe DJ 708 Dieci- Revetiș. Acum are maxim 15 centimetri, se poate circula. Au fost afectate 50 de hectare de teren agricol, gospodării nu. Pe de o parte e o binecuvântare, terenurile devin mai fertile prin aluviunile pe care le aduce Crișul. Nu e un lucru rău pentru agricultură. Bineînțeles, când e afectat un drum nu este ok. Să sperăm că în viitor drumul se va înălța, se vor face podețe, pentru a prelua apa care vine de pe câmp, de pe văi. Noi suntem obișnuiți, de când mă știu Crișul face inundații. S-au folosit rute ocolitoare, deci nu s-a pus problema de izolare”, spune Liviu Burtă, primarul comunei arădene Dieci.

Asemenea inundații se petrec în fiecare an, după topirea zăpezii. Drumul județean este serios afectat, iar uneori și curțile și gospodăriile oamenilor au avut de suferit.

Adauga comentariu