Într-un pat sub un tavan crăpat doarme un copil de patru ani. Se cere arădenilor preţul unui sac de ciment

Un apel pe Facebook pune în priză arădenii. Este vorba despre mesajul postat de Arpi Nistor, cel care s-a implicat în construirea casei lui Denis, un copil de 4 ani, care acum trăieşte în condiţii improprii.  

„Săptămâna asta lucrăm la fundația casei lui Denis. Este un copil de 4 ani, copil al cărui loc de joacă este...un pat. Deasupra capului are un tavan crăpat, de încape pumnul prin el, numai Dumnezeu știe ce-l mai menține să nu se prăbușească. Niciun copil nu ar trebui să trăiască in asemenea condiții, iar TU poți schimba asta. Dacă crezi că te poți lipsi de 20 lei, prețul unui sac de ciment, nu ezita s-o faci. Pentru etapa următoare, avem nevoie de 50 saci de ciment și 6 mc balastru. Proiectul Casă pentru Denis este un proiect frumos, transparent, care dovedește că nu suntem nepăsători atunci când semenii noștri au dificultăți. Denis merită o cameră cu mochetă/parchet și o cameră cu un tavan sigur deasupra capului. Dacă și TU crezi asta, atunci ești așteptat să ni te alături in acest proiect.
Donații:
1. ORGANIZATIA TINERILOR CU INITIATIVA
RO34 BTRL RONC RT00 J159 3502
Adun personal prin Arad, trec donatorii pe lista, apoi depun banii in cont (de acolo se vor face plățile, pt a asigura transparență maximă), apoi pun poza cu o.p.-ul și lista cu cei ce au donat suma respectivă”, este mesajul postat. 

În urma acestuia unii arădeni au sărit în ajutor. Colegul nostru jurnalistul Andrei Fuliaş a postat şi el la rândul lui un mesaj prin care îşi îndeamnă prietenii să-l ajute pe Denis: „Ce faceți de Paști? Vă înfruptați, nu? Dați sute de lei, unii dintre voi poate chiar mii de lei, pe grămezi de mâncare pe care oricum nu puteți să o consumați, iar într-un final o mare parte din ea ajunge la gunoi.

Vă dau eu o sugestie: de Paști, ajutați-l pe #Denis! Ajutați-ne să-i construim o căsuță, fiindcă cea în care locuiește acum, cu bunica sa, stă să cadă pe ei. Până acum câteva luni nu aveau nici curent. Denis este un copilaș frumușel și deștept, din Zimandcuz, care a fost părăsit de mamă când avea doar trei luni și recent și de tată. Tocmai a împlinit 4 anișori, iar prietenul meu, Arpi Nistor, a devenit pentru Denis un fel de tată adoptiv. Denis este îngrijit de bunica sa, este curat, merge zilnic la grădiniță și vorbește două limbi (română și maghiară). Fiecăruia dintre noi îi este greu, fiecare ne descurcăm cum putem, dar din puținul nostru, #împreună putem face lucruri mari pentru acest copil.

Fiecare dintre noi poate să doneze 5 lei, 10 lei, 20 de lei, 100 de lei sau chiar mai mult. Nu contează suma, fiindcă în această cauză contează fiecare leu...Cei care nu aveți timp să umblați pe la bănci, să știți că asta nu este o problemă! Puteți să mă contactați pe mine sau pe Arpi, iar noi venim la voi după bănuți (oricâți ar fi), îi depunem în cont și vă trimitem Ordinul de Plată. Totodată, puteți dona materiale de construcții dacă doriți. Puteți dona inclusiv mobilier, doar că nu avem unde să-l depozităm până la finalizarea construcției”. 

 

Adauga comentariu