Inspectoratul Școlar Arad a concesionat un teren în urmă cu 22 de ani. Au promis internat, cantină și laboratoare, însă bălăriile au luat locul investiției

În cursul anului 1996, Primăria Municipiului Arad a acordat în concesiune, pentru 99 de ani, un teren de 950 de metri pătrați, de pe strada Aviator Georgescu nr. 9, Inspectoratului Școlar Județean Arad. Aici urma, conform planurilor de acum 22 de ani, să fie ridicat un internat școlar, o cantină și două laboratoare.

Nici până astăzi, în acel loc nu s-a realizat nimic, motiv pentru care administrația locală a cerut terenul înapoi. S-a lovit de refuzul IȘJ, motiv pentru care a apelat la instanța de judecată.

„Având în vedere faptul că în ultimii 22 de ani nu s-a realizat nimic pe acest amplasament, municipiul Arad a solicitat terenul înapoi, pentru salubrizare și pentru realizarea ulterioară a unei parcări. Datorită faptului că Inspectoratul Școlar Județean Arad nu a fost de acord să redea terenul, ca atare s-a ajuns la instanță, iar sentința este favorabilă municipalității. Sper ca Inspectoratul Școlar Județean Arad să respecte comunitatea arădeană și să nu meargă mai departe pe calea proceselor, pentru a câștiga timp să realizăm studiile necesare pentru obiectivele Primăriei pe această suprafață de 950 de mp. Rugămintea noastră este ca Inspectoratul Școlar să dea drumul procedurii pentru ca municipalitatea arădeană să reintre în posesia acestui teren”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Anca Stoenecsu, inspectorul școlar general al IȘJ Arad, spune că în realitate acele investiții trebuiau făcute de Clubul Sportiv Școlar Gloria. „La vremea respectivă cei de la CSȘ Gloria voiau să facă acolo anumite investiții. E adevărat că acest club este în subordinea noastră, însă cei de acolo trebuiau să realizeze ceea ce au promis”, ne-a declarat Anca Stoenescu.

Adauga comentariu