INCOMPETENȚĂ! Un arădean a făcut atac cerebral, în timp ce medicii de la două spitale l-au trimis acasă spunându-i că are cataractă!

Un caz de-a dreptul revoltător lovește în sistemul medical arădean. Un bărbat din localitatea Revetiș, aparținătoare de comuna Dieci, a fost trimis acasă de medici deși suferise un atac vascular cerebral (AVC).

 Medicii, de la spitalul din Sebiș și mai apoi de la secția Oftalmologie a Spitalului Județean Arad, l-au consultat și l-au diagnosticat cu cataractă. În realitate, omul suferise un AVC! Întâmplarea ne este povestită de nepotul bărbatului.

„Unchiului meu i s-a făcut rău vineri seara, a rămas dintr-o dată fără vedere. Sâmbătă dimineața a mers la urgențe, la Spitalul Orășenesc Sebiș. Acolo i-au spus că are cataractă, că nu au ce să-i facă, să meargă la un oftalmolog. Apoi a venit la Oftalmologie în Arad. Un medic s-a uitat la el și i-a spus că are cataractă. Sâmbătă seară i-a fost și mai rău. Familia a chemat salvarea, iar cei sosiți la casa unchiului meu au spus că are atac vascular cerebral. I-au pus rapid perfuzii și l-au dus la spital la Arad. Acum e internat la Neurologie”, ne spune nepotul bărbatului.

Arădeanul plimbat de medicii din două spitale se numește Coșeri Ioachim și are 69 de ani.

Nepotul acestuia mai spune că dacă medicii l-ar fi diagnosticat corect din prima, șansele ca vederea să-i revină ar fi fost mult mai mari. Acum, bărbatul zace pe un pat de spital fără vedere.

Marea dilemă este dată de faptul că medicii nu și-au dat seama de situația gravă, din moment ce vederea i-a dispărut instantaneu la ambii ochi.

În măsura în care vom avea punctele de vedere ale reprezentanților spitalului din Sebiș (la numărul de fix nu răspunde nimeni de zeci de minute) și ale celor de la Spitalul Județean Arad le vom prezenta.

Comentarii

DINU IONEL

18.02.2019 13:02

Medicii buni nu pot profesa din lipsa dotarii si de aceea pleaca.Cei ce raman isi risca cariera din aceleasi motive.Daca aveau dotare corespunzatoare isi puteau da seama despre ce e vorba.Dar asa ne laudam ca am redeschis nu stiu cate spitale unde nu se pot trata corespunzator bolnavii ! 

Adauga comentariu