Incident grav pe un șantier al unei autostrăzi din România. Două grinzi abia montate s-au prăbușit, iar un muncitor a fost rănit

Un accident soldat cu rănirea unui bărbat s-a produs, ieri, pe lotul doi al autostrăzii Sebeș-Turda, în zona Teiuș, după ce două grinzi de la supratraversarea DN 14B s-au prăbușit. Potrivit adevărul.ro, înainte de producerea accidentului, mai mulți muncitori se aflau chiar sub podul pe care erau montate acele grinzi de beton. 

„Un muncitor s-a dezechilibrat și a căzut de pe un picior de susținere al autostrăzii, pe șantierul din apropiere de Teiuș. A suferit leziuni, posibil ușoare și a fost transportat la spital”, a transmis IPJ Alba, pentru ziarulunirea.ro.

Bărbatul nu a fost rănit grav iar la spital este supus unui control medical amănunțit.

„Pacientul este conștient. I se fac investigații medicale și în funcție de acestea medicii vor decide dacă va rămâne sau nu internat. Nu îi este pusă viața în pericol în momentul de față. Urmează să fie văzut de un medic ortoped și un medic chirurg. I se fac investigații medicale, între care raze și computer tomograf”, a declarat Alexandra Mateș, reprezentantul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, pentru ziarulunirea.ro.

Incidentul este înregistrat ca accident de muncă iar o echipă de la ITM Alba se află la fața locului pentru a stabili împrejurările în care s-a produs. Potrivit inspectorilor ITM Alba, macaraua mai avea 30 de tone în cârlig în momentul în care grinda s-a răsturnat, angrenând și cele 2 grinzi care erau deja montate. Grinda din cârlig este 30 de tone, sprijinită pe culee, și 60 de tone în cârlig.

sursa video: ziarulunirea.ro

Din informaţiile de la locul incidentului, grinzile s-au prăbuşit la peste o oră după ce au fost puse pe pile. Zona se află pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş - Turda, construit de către firma greacă AKTOR.  

sursa video: ziarulunirea.ro

Lotul 2 are o lungime de 24,25 km, iar lucrările sunt executate de către Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA)-Euro Construct Trading 98 SRL, în baza unui contract în valoare de aproape 550 de milioane de lei, fără TVA, semnat pe 14 noiembrie 2014. Termenul de finalizare din contract era 2 octombrie 2016. Ulterior a fost decalat pentru aprilie 2018, dar cel mai probabil va fi terminat în 2019.
 

Sursa foto: ziarulunirea.ro

 


Adauga comentariu