„Închisoarea canină” de la Pâncota. Cum au fost găsite zeci de patrupede!

Zeci de câini ţinuti în condiţii greu de imaginat, în clădirea unui fost CAP, situat la ieşirea din Pâncota, au fost salvaţi în ultimele 24 de ore. Alţi aproximativ 30 au dispărut fără urmă iar acum sunt căutaţi. Totul a pornit de la sesizarea unei Asociaţii de protecţie a animalelor, care a făcut un apel public pentru salvarea patrupedelor chinuite. În adăpostul respectiv devenit lagar trăiau aproximativ 50 de căini. Unii erau în cuşti, alţii îngropaţi în fecale. Toţi erau înfometaţi. Femeia care îi avea în grija a închiriat spaţiul şi terenul de la un localnic din Pâncota.

Iasmina Moţ, arădeanca care este cunoscută pentru faptul că are grijă de câinii abandonaţi, a luat, ieri, 23 dintre cainii chinuţi. Astăzi, urma să îi ia si pe ceilalţi,  însă peste noapte proprietara animalelor a schimbat lacătul şi a luat peste douazeci de patrupede din adăpostul improvizat. A lăsat în urmă 8 căini bolnavi şi infometaţi. După un apel pe reţelele de socializare, mai mulţi arădeni au mers să dea o mână de ajutor Iansminei.

„V-ați imaginat vreodată o închisoare canină? Iată câteva imagini, greu de privit, cu peste 50 de câini care trăiesc, în condiții mizere, într-o casă situată pe un câmp, în apropierea localitații Pâncota”, este doar unul dintre mesajele postate de Iasmina.

Astfel, cei opt câini lăsaţi în urmă au fost adoptaţi imediat de oameni cu suflet mare.

Politiştii vor verifica în zilele urmatoare toate proprietăţile femeii care ingrijea câinii pentru a da de urma animalelor luate.

 

Adauga comentariu