Începe sezonul crăciunițelor. O familie de arădeni cultivă aceste flori de trei generații

In serele din Arad e forfota mare. Mii de fire de craciunite sunt pregatite sa plece catre clienti, in aceasta perioada. De ani buni, romanii nu mai concep sarbatorile de iarna fara aceasta floare, de un rosu rubiniu.Tocmai de aceea, cultivarea craciunitele a devenit  o afacere de sezon iar cererea este , an de an, tot mai mare.

Familia Palasthy din Arad cultiva craciunite de trei generatii. De la cateva zeci de fire, cu cat au pornit, in urma cu aproape 15 ani, au ajuns la cateva mii. Iar in aceasta perioada, cand craciunitele sunt in plina inflorire, cand intri in sere parca ai patrunde intr-un taram de poveste. Peste 8.000 de fire asteapta sa plece spre clienti, supermarketuri, hoteluri sau piete. Spre deosebire de anii trecuti, cultivatorii au adus 14 soiuri noi, iar in tendinte nu mai este doar carciunita cu florile rosii.

Craciunita, sau Steaua Craciunului, infloreste inaintea sarbatorilor de iarna, mai exact, frunzele ei devin rosii, doar cu cateva saptamani inainte de sarbatori.

Craciunita nu este o planta usor de intretinut. Daca doriti sa ii pastrati inflorita cat mai mult timp,trebuie sa aveti grija la unde o amplasati , dar si cat o udati.

Craciunitele au aparut deja in magazine si in piete. Comericnatii spera la vanzari record in acest an

Din sere, craciunitele pleaca cu sume cuprinse intre 10 si 25 de lei, in functie de marime.

 

Adauga comentariu