Încă un pas privind achiziția de tramvaie noi în Arad. Vezi cât vor costa noile garnituri!

A fost atribuit contractul privind achiziția a zece tramvaie noi. Mai exact în data de 20 iunie s-a încheiat perioada de contestație a licitației. Finanţarea se va realiza în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 şi din bugetul local. Valoare totală a achiziției fără TVA este de 66.638.800 lei.

Este vorba despre contractul de furnizare tramvaie noi finanţate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Obiectul aciziţiei îl constituie achiziţionarea a 10 bucăți tramvaie noi a căror valoare estimată este de 73.036.638 lei fără TVA, cu posibilitatea, ca în perioada de derulare a acestuia (4 ani), autoritatea să poată achiziţiona în baza acestuia, suplimentar, încă o cantitate de maxim 18 bucăți tramvaie noi, cu aceleași caracteristici cu cele ofertate sau superioare, la acelaşi preţ unitar cu cele ofertate.

Achiziţionarea cantităţilor suplimentare (maxim 18 bucăți) se vor realiza în durata contractului (4 ani), prin încheierea unui act adiţional, autoritatea contractantă stabilind în acest sens în propunerea de contract o clauză de revizuire în conformitate cu prevederile art. 221 alin. (1) litera a din Legea 98/2016, cu completările şi modificările ulterioare, fără a organiza o procedură competitivă. Valoarea  totală estimată a contractului este de 202.196.166 lei fără TVA, valoare care cuprinde valoarea estimată a tramvaielor care fac obiectul prezentului contract (10 bucăți) inclusiv cantităţile suplimentare de tramvaie noi (18 bucăți) care vor putea fi achiziţionate în baza clauzei de revizuire specificată în propunerea de contract.

Compania de Transport Public Arad are în prezent 138 de garnituri aflate în circulaţie, dintre care șase tramvaie Imperio noi. Sunt tramvaiele cele mai așteptate de arădeni, deoarece sunt singurele cu aer condiționat, iar pe caniculă în celelalte se simte un efect de seră.

Adauga comentariu