Horea Timiş, directorul DSP Arad: „Luăm în calcul să propunem suspendarea activității în piețe şi terase”

Horea Timiş, directorul DSP Arad, trage un semnal de alarmă şi spune că trebuie să se respecte în continuare măsurile de distanţare socială. Acesta spune că în pieţele din Arad este o relaxare prea mare şi că oricând pot apărea noi cazuri de îmbolnăviri cu SARS CoV-2.   

„Dacă nu se înțelege că suntem într-o situație delicată și nu învățăm să păstrăm ce am obținut cu eforturi umane și materiale fără precedent pentru județul Arad în contextul pandemiei atunci toate eforturile instituțiilor și a comunității au fost de prisos. Ce am văzut astăzi în piețele din Arad, o relaxare prea mare, o lipsă a oricărei măsuri de prevenție și organizare, poate să aiba un impact asupra creșterii numărului de cazuri în județul Arad într-un interval de două, trei săptămâni. Ar fi păcat de toată munca depusă.

Trebuie să păstrăm ce am obținut, să fim vigilenți și responsabili, iar cu amenzi nu rezolvăm situația. Luăm în calcul să propunem suspendarea activității în piețe şi terase acolo unde constatăm că nu se respectă regulile în vigoare. Dacă administratorii piețelor nu pot să gestioneze și să managerieze situația cu responsabilitate este mai bine să le închidem decât să fie posibile puncte de contaminare datorită contextului epidemiologic actual”, a declarat Horea Timiş.

De asemenea, acesta spune că vrea să transmită un mesaj primarilor din județ. 

„Suntem într-o situație delicată în continuare privind evoluția COVID-19. Depinde de noi să reușim să păstrăm aceste rezultate și să nu avem focare noi. Vreau să să păstrăm un «stres» permanent pe agenții economici în special în punctele cu magazine, servicii de transport și companii cu mai mulți angajați. Avem nevoie de sprijinul administrației și structurilor locale pentru că nu putem ajunge în toate colțurile județului să verificăm fiecare punct. Acesta este un moment în care depinde de fiecare dintre noi cum ne  gospodărim și cât interes avem să ne protejăm comunitatea într-un mod proactiv”.

 

 

Comentarii

Sonia

05.07.2020 12:23

Dar el, la apus 8 la o masa😂😂😂

Adauga comentariu