Hala agro-alimentară din piața Miorița, aproape goală! O investiție de 2,5 milioane de lei nu își are rostul

Primarul Gheorghe Falcă inaugura hala agro-alimentară din piața Miorița, la începutul lunii mai. Edilul se lăuda cu o investiție de 2,5 milioane de lei și cu condiții moderne pentru desfacearea produselor.

La două luni după ce primarul Gheorghe Falcă tăia panglica, hala este mai mult goală. Doar câțiva comercianți și foarte puțini clienți pot fi văzuți în această hală proapsăt ridicată. Producătorii de legume și fructe preferă spațiile din exterior, cele din interiorul noii hale sunt neocupate.

Autoritățile locale au investit o sumă importantă pentru a ridica acestă hală. Spuneau că sunt condiții mai bune, mai occidentale, etc.

Numai că aceste condiții nu interesează niciun comerciat. Mai mult, și arădenii care își fac cumpărăturile din piața Miorița preferă să cumpere de la cei ce sunt așezați la vechile măsuțe. Nu ptrea calcă prin noua hală.

„Eu vin săptămânal la piața asta din Micălaca. Cumpăr ce la producătorii pe care îi știu de ani de zile. Nici nu am intrat în hală pentru că nu sunt curios să cumpăr de acolo. Nu prea e nimeni. Nu văd ce rost a avut să se facă această hală atât de mare. Probabil doar pentru a se cheltui niște bani”, spune Ion Macovei.

Producătorii de legume și fructe spun că preferă locurile de la vechile măsuțe de beton. Spun că lumea s-a obișnuit să cumpere de aici, așa că nu are niciun rost să se mute în hală. „Pentru noi, producătorii de fructe și legume nu are niciun rost această hală. Preferăm să stăm afară, în locurile pe care le-am avut și până acum. Aici știu clienții noștri că ne găsesc”, spune una dintre producătoarele de legume care vinde în piața Miorița.

Deși prețurile pe care le achită pentru folosirea mesei nu diferă la exterior și la interior, producătorii și cumpărătorii preferă vechea zonă.

Adauga comentariu