Hai Lucică! Jos prefectul!

Judeţul Arad are un prefect pe care îl merită. Îl merită şi municipiul şi pare că se bate cu judeţul pentru apartenenţă. Un oraş care de 16 ani votează acelaşi primar păgubos, acelaşi partid falimentar îl merită cu prisosinţă pe Gheorghe Stoian. Şi judeţul, care ţine de aceeaşi perioadă la butoane acelaşi păgubos partid, cu probleme nerezolvate de decenii (drumurile, de exemplu) îl merită, de asemernea, pe Gheorghe Stoian.

De vreo jumătate de an, acest Gheorghe Stoian este prefect şi reprezintă o guvernare de dreapta. Spre surprinderea generală, omul are apucături serioase de stânga, atât de demne de Nicolae Ceauşescu, atât de apropiate de sistemul de valori de dinainte de 1989, de te apucă groaza. Gheorghe Stoian este un element comunist ajuns la butoanele Aradului anului 2020. Trist, dar adevărat.

Având de împărţit nu ştiu ce franzelă cu colegul nostru de breaslă Lucian Valeriu, prefectul face un pocinog demn de cele mai comuniste vremuri. Solicită Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad să îi furnizeze datele cu caracter personal ale jurnalistului. La rându-i IPJ, respectând legea, solicită jurnalistului acordul sau dezacordul privind această operaţiune. Aşa că tot şmenul de doi lei, pe care voia să-l facă prefectul Stoian a ajuns un rahat pe băţ, pe care azi e nevoit să-l ţină ţanţoş în mână.

Această măreaţă realizare este singurul lucru care a trecut de uşa Cancelariei Prefectului, e primul lucru cu care Gheorghe Stoian iese în lume. Şi s-a făcut de cacao...

Cum poate cineva să mai aibă asemenea apucături în anul 2020? Cum poate un guvern de dreapta să-l mai ţină în funcţie pe Gheorghe Stoian? Sunt întrebări la care nu vom avea răspuns prea repede...

Într-o ţară normală, cu democraţie consolidată, aşa cum ne tot place să spunem, în situaţia dată Gheorghe Stoian ar fi demisionat în secunda doi apariţiei scandalului. Însă el nu e din filmul ăsta! Sau ar fi fost zburat de pe un asemenea post de către cei care l-au numit. Numai că la noi partidul e în tot şi în toate!

În situaţia dată, demisia prefectului ar reprezenta cea mai onorabilă ieşire din situaţia dată. Deci, bag-o Stoiane, bag-o!

Comentarii

Lucian Valeriu

27.07.2020 09:06

Mersi, bro! :)

Adauga comentariu