Gratuităţi la transportul în comun din Arad pentru preşcolari, elevi, pensionari şi donatori de sânge

Consilierii locali municipali au aprobat proiectul de acordare de gratuităţi la transportul în comun pentru preşcolari, elevi, pensionari şi donatori de sânge.

Mai exact de gratuităţi pot beneficia peste 50.000 de persoane.

Conform proiectului preşcolarii şi elevii vor putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public, dacă nu au absenţe repetate şi nemotivate de la cursuri. Şi studenţii din învăţământul superior acreditat vor primi o reducere de 50% din preţul abonamentului lunar.

De asemenea, pensionarii cu vârste de peste 70 de ani vor putea circula gratuit, facilitate de care se vor bucura şi pensionarii, indiferent de vârstă, care au un venit mai mic de 1.200 de lei pe lună. Pensionarii sub 70 de ani cu venituri ce depăşesc lunar 1200 de lei vor plăti jumătate din preţul abonamentului.

Costurile anuale cu toate aceste facilităţi ar putea depăşi două milioane de lei, în funcţie de numărul celor care vor solicita eliberarea legitimaţiilor de călătorie fără costuri. Preţul unui abonament lunar pentru mijloacele de transport ale CTP Arad este de 90 de lei.

Toate persoanele vizate sunt obligate să se adreseze Companiei de Transport Public, care va elibera legitimaţiile sau cardurile de călătorie.  

Adauga comentariu