Gheorghe Falcă se laudă cu staţia pentru irigaţii de la Păuliş, inaugurată de Viorica Dăncilă în toamna anului trecut!

Europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă atinge noi culmi ale penibilului. Ieri, 3 iunie 2020, şi-a adus aminte  că în comuna Păuliş există o staţie de pompare folosită pentru irigarea a mii de hectare de teren. A făcut câteva filmuleţe şi a postat un text pe reţeaua Facebook pentru a se lăuda cu acest proiect.

“Un nou succes în Arad! Stația de pompare Păuliş a canalului Matca a dat drumul astăzi la apa pentru irigat care acoperă o suprafață de aproape 4000 hectare. Stația Păuliş este dotată cu 7 agregate de pompare, fiecare cu un debit de 2400 mc/h. În ciclul financiar 2021-2027 Uniunea Europeană pune la dispoziția României peste 20 miliarde de euro pentru investițiile din agricultură. O parte din aceşti bani vor merge şi în proiectele pentru irigații. Aceste fonduri sunt o oportunitate ca România să dezvolte sistemul de irigații pentru întreaga surprafață agricolă!”, a postat europarlamentarul Gheorghe Falcă pe pagina de Facebook, în cursul zilei de ieri.

Numai că respectiva staţie de pompare fusese inaugurată în toamna anului trecut de fostul premier Viorica Dăncilă, eveniment la care a luat parte şi ministrul Agriculturii de atunci, Petre Daea.

“Am participat astăzi la inaugurarea stației de pompare de la Păuliș, județul Arad, una dintre amenajările de irigații care nu au funcționat mai bine de 20 de ani în țara noastră. Stația, care beneficiază de 7 grupuri de pompe și un canal de 18 km de apă pentru irigat, deservește astăzi 400 de hectare. Ulterior, suprafața irigată va putea ajunge până la 2000 de hectare. De acest proiect beneficiază atât organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigații, dar și fermierii, care ne-au spus că sunt uluiți de faptul că programul de guvernare al PNL nu prevede continuarea programului național de reabilitare a acestor sisteme. Deși există o nevoie acută de irigații în contextul schimbărilor climatice, PNL a decis să abandoneze un program vital producției agricole. Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când un guvern alege să ignore cu bună știință acest sector, deși consecințele pot fi nefaste pentru agricultura românească”, scria Viorica Dăncilă în 2 noiembrie 2019.

Aşadar, după mai bine de şapte luni, Gheorghe Falcă şi-a zis că acţiunea fostului premier la Păuliş nu fusese bine mediatizată, aşa că ar fi cazul ca el să profite mediatic de pe urma proiectului. A reuşit doar să se facă de râs cu o acţiune ce frizează penibilul.

Adauga comentariu