Gheorghe Falcă nu va mai preda la Universitatea “Aurel Vlaicu”. A demisionat în semn de protest față de titlul acordat lui Adrian Năstase

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, a demisionat din calitatea de profesor în cadrul Universităţii ''Aurel Vlaicu'', în semn de protest pentru faptul că i-a fost acordat lui Adrian Năstase titlul ''Doctor Honoris Causa''.

Surse din cadrul universităţii au declarat, pentru AGERPRES, că Gheorghe Falcă şi-a depus demisia săptămâna trecută. El preda, din 2018, comunicare la Facultatea de Inginerie. De asemene, Falcă a şi confirmat luni acest lucru.

"Gestul universităţii de a conferi titlul de Doctor Honoris Causa încalcă angajamentul neimplicării politice. Întregul demers este lipsit de discernământ academic", a declarat Falcă pentru AGERPRES. El a adăugat că îl consideră pe Năstase "un non-model pentru societatea românească şi tinerii acesteia".

Fostul premier Adrian Năstase a primit titlul "Doctor Honoris Causa" al Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad, pe data de 17 mai, ca o recunoaştere pentru activitatea ştiinţifică desfăşurată.

 

 

 

 

Adauga comentariu